Altens Sverigechef på 60 sekunder

Publicerad 14 juni 2016
Martin Segerström, 45 år, är Sverigechef på Alten.
Martin Segerström, 45 år, är Sverigechef på Alten.

Berätta kort om din karriär på Alten?
– Jag började jobba på Alten mitt under brinnande finanskris våren 2009. Men kris ger utrymme för utveckling och Alten är ett fantastiskt ställe att utvecklas på. Efter ett antal olika chefsbefattningar inom teknikområden som produktutveckling, produktion, elektronik, mekanik, mjukvaruutveckling, fordonsindustri, telekom och verkstadsindustri, har jag nu fått förtroendet att leda den svenska verksamheten. Jag är övertygad om att det är helheten som räknas, vi måste alla vara bra på det vi gör, hela tiden, i alla led, från ax till limpa. Ordning och reda frigör engagemang och kreativitet, och ger förhoppningsvis pengar på fredag.
Kan du beskriva dig själv med tre ord?
– Engagerad, nyfiken, vinnarskalle.
Om du vore ett djur, vilket djur skulle du vara då?
– Jag är 195 cm och har skostorlek 45, så det borde bli giraff. Men om jag tänker efter så brukar en och annan kollega kalla mig för slitvarg.
Vad kännetecknar ditt ledarskap?
– Professionalism, engagemang och mod är nog de tre värdeord som tydligast varit med mig hela resan som ledare.
Varför ska man jobba på Alten?
– Vi fokuserar på teknik och är det perfekta stället att vara på som ingenjör. Dessutom är vi en del av en europeisk koncern, vilket ger goda möjligheter till en internationell karriär. Men det bästa med oss är att vi är ett karriärföretag, både på bredden och på höjden, internt på företaget eller tillsammans med våra kunder.

ALTEN Group
www.alten.seALTEN Group har över 20 400 anställda varav de flesta är verksamma i Europa. I Sverige har teknik och IT-konsultbolaget ALTEN 1 300 anställda och kontor på orterna Göteborg, Stockholm, Lund, Linköping, Västerås, Jönköping, Umeå och Skellefteå. I Sverige återfinns kunderna främst inom energibranschen, telekom-, fordons-, försvars- och verkstadsindustrin och där är ALTEN verksamma genom hela produktutvecklingskedjan. Vill du jobba med oss? Läs mer på:
www.alten.se