Presentation
BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors erbjuder lärorik och innovativ miljö

Publicerad 22 augusti 2018
Foto: Lasse Persson
BAE har en mycket utmanande och lärorik miljö tycker ingenjörerna Petter Hidén och Jonas Tropp. Foto: Lasse Persson
BAE har en mycket utmanande och lärorik miljö tycker ingenjörerna Petter Hidén och Jonas Tropp. Foto: Lasse Persson

I Sverige utvecklar, levererar och underhåller BAE Systems Bofors AB system för fordon, artilleri, marina pjäser, träning och simulering till kunder över hela världen. Det skapar unika utmaningar för ingenjörer inom alla specialiteter.

BAE Systems Bofors AB i Karlskoga är ett företag som verkar inom områdena intelligent ammunition, indirekt eld, stridsfordon, marina system och luftvärnssystem. Företaget är en del av en global koncern inom försvarsmateriel och verksamheten är varierad och dynamisk; möjligheterna för koncernens medarbetare är många och omväxlande.
Ingenjören Petter Hidén tog sin examen som civilingenjör inom materialteknik på Karlstad universitet för ett drygt år sedan. Han visste redan då att han ville söka sig till BAE, inte minst för att han är verksam inom försvarsmakten på deltid. Idag är han konstruktör inom marin konstruktion.
– Det är en mycket lärorik miljö. Det är verkligen utmanande och det är sällan man stöter på samma sak två gånger. Dessutom kan man i stor utsträckning påverka det man arbetar med, säger han.

Nära verksamhet i stor koncern
Han får medhåll av kollegan Jonas Tropp, som har arbetat som ingenjör inom maskinteknik sedan 2014 och har hunnit arbeta för BAE i ungefär 1,5 år.
– Jag är uppvuxen i Karlskoga och tanken att söka mig till BAE Systems har alltid funnits. Att komma hit var verkligen positivt – det är en arbetsplats med högteknologisk miljö och alla möjligheter som följer av att tillhöra en stor koncern.

Stora möjligheter till utveckling
Båda två framhåller de goda möjligheter som finns till att vidareutbilda sig och göra karriär. Inte nog med att det går utmärkt att röra sig inom koncernen på hemmaplan, utan den starka globala närvaron medför också en mängd alternativ för de som vill prova att arbeta internationellt.
– Än så länge är vi ganska nya inom konstruktionsyrket, så vi fokuserar på att lära oss så mycket vi bara kan här i Karlskoga, men vill vi ha nya utmaningar framöver är möjligheterna stora. Dessutom är arbetsklimatet inom BAE väldigt positivt och bejakande – alla är trevliga och lyhörda och det finns mycket att utvecklas inom, avslutar de.

BAE Systems Bofors

BAE Systems är en ledande global försvarsmaterielkoncern som har ungefär 84 500 anställda och en omsättning överstigande 200 miljarder kronor. Den svenska verksamheten av BAE Systems omfattar 1 200 personer lokaliserade i Karlskoga, Linköping, Stockholm och Örnsköldsvik.

BAE Systems Bofors AB
Tel: 0586-73 30 00
E-post: info@baesystems.se
www.baesystems.se