fbpx

De delar passionen för flygplatser och flygplan

Företagspresentation

Alborz Tari och Anahid Gabrielsson på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Patrik Lundin
Alborz Tari och Anahid Gabrielsson på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Patrik Lundin
Anahid Gabrielsson är uppvuxen på flygplatser och stormtrivs i miljön. Anders Rudsmark driver en allmänflygplats och lär upp blivande piloter att flyga på fritiden. I yrkeslivet är de med och utvecklar morgondagens flygplatser.

Swedavia Konsult utvecklar framtidens flygplatser och har en drivande roll inom byggnation, teknik och verksamhetsutveckling i flygplatsmiljö. Det innebär genomförande av projekt, förstudier, utredningar och analyser för Swedavias tio flygplatser. Behovet av Swedavia Konsults tjänster ökar då svensk flygplatsverksamhet står inför omfattande investeringar och därmed erbjuds stimulerande och utmanande uppdrag och en god möjlighet till individuell utveckling. Anahid Gabrielsson på Stockholm Arlanda Airport och Anders Rudsmark på Göteborg Landvetter Airport är båda involverade i flygplatsernas strukturförändringar och de trivs med utmaningarna.
– Variationen i arbetsuppgifterna samt medarbetarnas höga kompetensnivå gör Swedavia till en attraktiv arbetsplats, säger Anahid.
– Det är viktigt att det finns spännande och framförallt utmanande projekt att sätta tänderna i, och det finns det alltid på Swedavia. Det gör att man växer som medarbetare. Swedavia är ett modernt företag och det i sig tror jag lockar många, menar Anders.

Möjlighet att se helheten
Anahid jobbar som senior projektledare på Stockholm Arlanda Airport. Hon är huvudprojektledare för ett projekt som handlar om att möjliggöra för Arlanda flygplats att kunna hantera större flygplanstyper som Airbus A380.
– Projektet är stort och omfattar bland annat upphandling och installation av nya passagerarbryggor, ombyggnation och anpassning av gate/terminalytor, landningsbanan, taxningsbanor, uppställningsplatser samt installation av markförsörjning. Det är ett intressant projekt som innefattar många olika områden. Som projektledare får man möjligheten att se helheten och det är en stor fördel.

Delaktig i utformningen
Anders jobbar som sakkunnig inom flygoperativa frågor på Göteborg Landvetter Airport och på Swedavias övriga flygplatser. Han är med som stöd i projekt men driver även egna projekt och förstudier. Ett stort projekt handlar om utveckling av en terminal och stationsplattan på Landvetter.
– Min uppgift är att vara delaktig i utformningen och ombyggnad av uppställningsplatser och passagerarbryggor. Det är svårare att bygga om än att bygga nytt. Jag är inkopplad i projekt som har med flygplatsen att göra, som flygplatsutformning, flygoperativa frågor, markprocedurer, kapacitetsfrågor för terminal och luftrummet närmast flygplatsen.

Stor variation av arbetsuppgifter
Anahid har sedan barnsben gillat flygplan och stormtrivs på flygplatser.
– Min pappa var flygingenjör så jag är uppvuxen på flygplatser och fick titta in i många flygplan. Jag är från Iran och när jag var i sjuårsåldern fick jag möjlighet att kliva på shahens privata jetplan. För mig var det väldigt spännande och nu förstår jag hur stort det var. Min pappas passion för flygplan och flygplatser lever kvar i mig och nu har jag själv lyckats få jobb inom flyget. En flygplats är en intressant arbetsplats som kan erbjuda en stor variation av spännande och utmanande arbetsuppgifter. Det är fascinerande att få vara representant för flygplatsen.
Anders har alltid varit flygintresserad och började med segelflyg när han var 15 år. Nu flyger han motorflyg och lär andra att flyga.
– Jag är med och driver Borås flygplats på ideell basis och där ställs samma krav som på stora flygplatser. Det gör att jag lever nära flyget och håller mig à jour med regelverk både i yrkes- och privatlivet.

Anders & Anahid
Foto: Julia SjöbergAnders Rudsmark (bilden)
Titel: Specialist flygoperativa frågor.
Bakgrund: Ingenjörsutbildning, utbildning till Apron Manager samt flygutbildningar. Har tidigare arbetat som operatör i Ramptornet på Göteborg Landvetter Airport med trafikreglering för flyg och fordonstrafik på stationsplattan samt planering av uppställningsplatser för flygplan. (Foto: Julia Sjöberg)

Anahid Gabrielsson
Titel: Senior projektledare.
Bakgrund: Utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan inom elektroteknik med inriktning radiokommunikation och medicinsk teknik.

Hur ser du på ditt arbete på Swedavia?
Richard LundgrenAlborz Tari, Akustiker, Flygakustik & miljö:
– Den analytiska förmågan ställs ständigt på prov med en hel del problemlösning. Det gör att man får vara kreativ och det är väldigt intressant. Det är kul att jobba på en flygplats generellt och samtidigt få utveckla verksamheten ur ett bullerperspektiv.

Richard Lundgren, Ingenjör, Flygplatsutformning: (bilden)
– Det är varierande och brett med stora valmöjligheter att jobba med det du är intresserad av. Beroende på hur du vill utvecklas ger det en chans att arbeta med specifika discipliner eller tillfällen att vara med i den totala projektprocessen. (Foto: Crelle)

Swedavia Konsult
Swedavia Konsult är en intern konsultenhet med drygt 90 personer med placering i Stockholm Arlanda, Stockholm Bromma, Göteborg Landvetter och Norrköping. Swedavia står inför omfattande investeringar och behovet av Swedavia Konsults tjänster ökar, därför söker vi kontinuerligt nya medarbetare som vill vara med och utveckla våra flygplatser.
Besök oss på www.swedavia.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb
Swedavia
Äger, driver och utvecklar tio svenska flygplatser som knyter samman Sveriges regioner samt Sverige med resten av världen. Under 2015 reste totalt 37, 6 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser från Kiruna i norr till Malmö i söder. Swedavia siktar på att vara världsledande inom hållbarhet samt att driva klimatsmarta flygplatser.
www.swedavia.se

www.swedavia.se
Publicerad: 14 juni, 2016