Presentation

Senior systemingenjör till modellering och simulering på FOI i Linköping

Publicerad 15 november 2018

FOI bild 2

FOI i Linköping söker dig som vill arbeta med modellering och simulering av verkliga system som gör skillnad för säkerheten.

Du får nyttja teoretiska kunskaper, interagera med kollegor och uppdragsgivare samt vara med i hela utvecklingskedjan, från problemformulering till slutleverans inklusive presentation för våra uppdragsgivare.

Vi söker dig till en omväxlande tjänst på enheten för Telekrigvärdering i Linköping som arbetar med värdering och simulering av mikrovågssystem (radar), optroniska system (IR, laser, mörkerseende system) och kommunikationssystem.

Arbetsuppgifter
I arbetet kommer du att utveckla simuleringsmodeller för att värdera duellen mellan sensorer och system som används av försvarsmakten. Du kommer huvudsakligen använda Matlab Simulink för att åstadkomma detta. Även Visual Studio och hårdvara i loopen nyttjas på enheten och vi har medarbetare med kompetenser inom både hårdvara och mjukvaruutveckling som du kommer att samverka med. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och ställer krav på initiativförmåga

Din profil
Vi ser gärna att du är civilingenjör inom Teknisk Fysik, Elektroteknik, Datateknik, Medieteknik eller motsvarande med goda kunskaper om modellering och Matlab Simulink. Kunskap om Radar och Telekrig är meriterande. Det är även kunskaper om C++ eller Java, inbyggda system, elektronikkonstruktion eller hårdvarunära programmering, då verksamhet inom dessa områden sker på enheten.

Vi vill att du är självgående, gillar problemlösning och har ett analytiskt tillvägagångssätt i ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta och kan presentera framtagna resultat för kollegor. Nyfikenhet en viktig egenskap tillsammans med ett brett tekniskt intresse.

För med information om tjänsten och ansökan, klicka här

Vi erbjuder
Vi har stor frihet att skapa tekniska lösningar utifrån den allra senaste tekniken. Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap. Arbetsplatsen är förlagd i Linköping. Resor förekommer både inom Sverige och utomlands. FOI tillämpar individuell lönesättning.

Arbetsplatsen
Enheten för Telekrigvärdering i Linköping är en del av avdelningen för Ledningssystem som till helhet fokuserar på att ta fram mesta möjliga informationsmängd från enskilda sensorer och sätta samman informationen från många sensorer i syfte att öka förståelsen och kunna fatta korrekta beslut. Forskningen spänner över hela kedjan från sensorer till beslutsstöd.

Resultaten av vår forskning och utveckling bidrar direkt till att säkerställa svenska soldaters säkerhet i pågående och framtida insatser, samt stöttar försvarsmakten i utvecklandet av våra nationella förmågor. Våra huvudkunder är Försvarsmakten och Försvarets materielverk.

För med information om tjänsten och ansökan, klicka här

Om FOI
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 950 anställda, varav drygt 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

www.foi.se