Presentation
PostNord

Var med och skapa morgondagens postlösningar!

Publicerad 9 mars 2021
Foto: Johan Marklund
Amarnath Das, Product Owner Data Analytics, Åsa Edde, Product Owner Automation och Emilio Marinone, Data Scientist på PostNord. Foto: Johan Marklund
Amarnath Das, Product Owner Data Analytics, Åsa Edde, Product Owner Automation och Emilio Marinone, Data Scientist på PostNord. Foto: Johan Marklund

Vill du arbeta med framtidens digitala lösningar på ett företag vars rötter sträcker sig nästan 400 år tillbaka? Välkommen till PostNord, där modern teknologi revolutionerar sättet vi skickar, transporterar och levererar brev och paket.

Ända sedan svenska postväsendet bildades 1636 har organisationen varit stadd i förändring för att möta samhällets ständigt skiftande behov och krav. Idag är det digitaliseringen som helt ändrar förutsättningarna för verksamheten.
– Det är fantastiskt att få vara med på den här resan. Ny teknik förändrar hela kundupplevelsen och våra arbetssätt. PostNord ligger verkligen i fronten, med avancerade, smarta lösningar. Kulturen är mycket innovativ, vilket gör det väldigt roligt att arbeta här, säger Åsa Edde, Product Owner Automation på Nordic Strategy and Solutions.
Åsa vet vad hon pratar om. Hon började redan 1981 på Postgirot, som då var en del av Posten, och har stannat kvar i koncernen sedan dess. Under de 40 år som gått har hon haft en rad olika roller och fått se en hisnande utveckling, från en mestadels manuell hantering och stora datahallar till dagens avancerade algoritmer, robotik och automatisering.
– Vi har alltid varit lite av teknologiska ”early adapters” och ingen tid har väl varit så spännande som nu. Under hela min karriär har kunderna varit mitt viktigaste fokus. Här kan jag arbeta med ett långsiktigt, strategiskt perspektiv och tillämpa ny teknologi för att automatisera och effektivisera kundmötet och affärsprocesserna. Jag kan verkligen inte tänka mig ett mer kreativt och utvecklande jobb.

Vill du jobba med IT på PostNord? Klicka här för att se våra lediga tjänster.

Många människor påverkas
En ny, spännande teknologi är Natural Language Understanding, där AI används för att hjälpa datorer att förstå och tolka mänskligt språk. Civilingenjören Emilio Marinone, som har examen från Milanos polytekniska universitet och en master i robotik och autonoma system från KTH, arbetar med att utveckla algoritmer inom just det området. Han började på PostNord i december i fjol och arbetar på samma avdelning som Åsa.
– Det är ett väldigt intressant fält, där vi kommer att se en snabb utveckling inom de närmaste åren. Vad jag verkligen gillar med att jobba här på PostNord är att mitt arbete påverkar miljontals människor i deras vardag. Det finns också så enormt mycket data att arbeta med, vilket ger ständigt nya utmaningar, säger han.
Förutom möjligheten att utveckla och arbeta med teknologi i framkant tycker Emilio att en av de stora fördelarna på PostNord är det öppna, nyfikna och tillåtande arbetsklimatet.
– Vi har en öppen, lösningsorienterad dialog och mina förslag och min kunskap tas tillvara. Dessutom är det stimulerande att arbeta i en så internationell miljö, mångfalden gör att man får ut det bästa av varje medarbetare.

Agila, tvärfunktionella team
Emilio får medhåll av Amarnath Das, Product Owner Data Analytics. Han har en examen i elektronik och kommunikation samt en master i industriell ekonomi från hemlandet Indien. Amanath har arbetat i Sverige i fyra år, bland annat inom telekommunikationsindustrin. Till PostNord kom han för tre år sedan och han arbetar med avancerad analys, Business Intelligence och rapportering.
– Det är en väldigt dynamisk, komplex och snabbrörlig miljö, med tvärfunktionella och agila team. Det är tillåtet att pröva nya idéer och ingen katastrof om man inte lyckas varje gång. Här på PostNord får jag dessutom arbeta med både teknologi och verksamhetsstrategi, vilket är väldigt roligt, säger han.
– En extra dimension är att PostNord har en så lång historia och att jag får vara med och forma framtiden för ett anrikt och samhällskritiskt företag. Förändring är en konstant faktor hos PostNord och nu är vi mitt i den digitala revolutionen och skapar morgondagens lösningar.
PostNord söker löpande engagerade talanger som vill vara med och driva företagets utveckling att bli ännu mer effektiv, hållbar och kundfokuserad. PostNord erbjuder en rad karriärmöjligheter inom bland annat molnteknologi, data analytics, business analyst, AI, mobilitet och webbutveckling.
– Här uppmuntras man att våga sig på nya uppgifter, säger Åsa. Min egen karriär illustrerar verkligen utvecklingsmöjligheterna. På PostNord behöver man inte byta arbetsgivare för att få nya utmaningar och växa.

Vill du jobba med IT på PostNord? Klicka här för att se våra lediga tjänster.

Postnord

Vi gör vardagen enklare! PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2019 hade koncernen cirka 29 000 anställda och en omsättning på 38,3 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Besök oss på www.postnord.com