Jobb
FRA

Med viljan att lära kan du ta dig långt på FRA!

Publicerad 18 februari 2022

Vi har intervjuat Ida som sedan ett år tillbaka arbetar på FRA med IT-säkerhetsgranskningar på andra myndigheter och statligt ägda bolag. Hon har en utbildning som IT-ingenjör, och FRA är hennes första jobb efter utbildningen. Vi frågade hur hon upplevde att det var att börja på FRA.

– Jag ville komma någonstans på mitt första jobb där man kunde lära sig och utvecklas, och det stämmer verkligen här. Det som förvånade mig var hur välkomnande alla var, hur de var vänliga med att ge tips och svara på frågor. Man ser inte ner på någon som är ny här, istället är det som att alla inser att det är tillsammans vi kan lära oss saker och utvecklas. IT-branschen är ju sådan att det är i ständig utveckling. Man måste vara beredd att lära sig nytt hela tiden, även de som jobbat länge inom branschen.

På FRA är det väldigt blandat med människor, och det är olika åldrar. En del är äldre och har barn och familj, andra är ganska nya från utbildningen. En del är extroverta och gillar att tala inför människor, andra är mer introverta och gillar att sitta och jobba för sig själva. Ofta kan man själv välja vilken roll man föredrar, det är en arbetsplats där det finns en plats för alla.

– Det är viktigt för mig att jobba med kompetenta människor som jag kan lära mig något av. Hos oss är nyfikenheten och viljan att lära viktigare än att kunna allt när man börjar. Har man bara nyfikenheten och viljan att utvecklas kan man alltid lära sig.
Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Hos oss blir du en av de bästa, på ditt sätt.

Vill du också bli en av de bästa? Läs mer på fra.se/jobb

FRA

Vårt uppdrag är att bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Oavsett roll bidrar vi alla på vårt sätt till att utföra det gemensamma uppdraget. Här får du arbeta i en kunskapsintensiv och kreativ miljö där du gör skillnad varje dag.
fra.se/jobb