Presentation

Innovation i internationell miljö

Publicerad 15 juni 2017

Anders Dahlberg och Carolina Norberg hos BAE Systems Hägglunds. Foto: Sander Taats
Anders Dahlberg och Carolina Norberg hos BAE Systems Hägglunds. Foto: Sander Taats
BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik erbjuder en rad olika möjligheter och karriärvägar. Företaget utvecklar högteknologiska bandgående fordonssystem inklusive supporttjänster för markstyrkor.

För de ingenjörer som är intresserade av att delta i forskning, produktion och innovation av teknik i utvecklingens absoluta framkant är det BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik som torde stå högst på listan. Företaget är ett dotterbolag till den världsomspännande försvarsmaterielkoncernen BAE Systems och fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Carolina Norberg är linjechef inom Systems Engineering och har arbetat vid Hägglunds i drygt 10 år:
– Vi har fördelarna av att vara ett relativt litet och tight teknikföretag som samtidigt har alla möjligheter som den stora koncernen kan erbjuda exempelvis utlandsarbeten eller specialiseringar. Det finns alltså stora möjligheter att göra karriär inom olika fält, säger Norberg, som själv är civilingenjör i teknisk fysik.

Internationella uppdrag
Kollegan Anders Dahlberg, chef för Integrated Logistic Support vid BAE Systems Hägglunds, ger sitt medhåll och understryker att vidareutveckling och egna initiativ premieras och inte sällan leder till nya patent.
– Vi är en teknikledande bransch med hög teknologisk utveckling inom många teknikgrenar och därför arbetar vi konkret med både interna utbildningar och verksamhetsutveckling och med externa dito och erbjuder gärna våra medarbetare möjligheten till internationella uppdrag. Det är vårt sätt att uppnå ett positivt innovationsklimat och det medför också att vi kan dela best practice inom hela koncernen.

Inkluderande arbetsmiljö
Både Anders och Carolina är överens om att arbetsklimatet på BAE Systems Hägglunds är väldigt inkluderande och tillgängligt. Carolina betonar dessutom att företaget arbetar aktivt med att uppnå ett jämställt och mångfacetterat klimat.
– Trots att detta traditionellt är en mansdominerad bransch har jag bara mötts av positiva attityder och bra gemenskap. Det råder en lösningsbenägen stämning och kommunikationen internt är öppen och uppmuntrande. Överlag är det en utvecklande och spännande arbetsplats, avslutar Carolina.

BAE Systems Hägglunds
BAE Systems är en ledande global försvarsmaterielkoncern med ungefär 82 500 anställda över hela världen. Företaget levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon – CV90 – bepansrade terrängfordon, stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet. För mer information besök www.baesystems.com

BAE Systems Hägglunds
Björnavägen 2
891 41 Örnsköldsvik
Tel: 0660-80 000
E-post: hr.ornskoldsvik@baesystems.se
www.hagglunds.se

www.hagglunds.se