Presentation
Kronofogden IT

Agilt, modernt och innovativt på Kronofogden

Publicerad 10 mars 2020
Foto: Gonzalo Irigoyen
Malin Holmvall, sektionschef hos Kronofogden. Foto: Gonzalo Irigoyen
Malin Holmvall, sektionschef hos Kronofogden. Foto: Gonzalo Irigoyen

Glöm bilden av myndigheter som hierarkiska, tröga och gammeldags. På Kronofogden arbetar du i ett agilt team, med modern teknik, lösningar i framkanten och i en kultur där dina idéer tas till vara.

– Här kan man verkligen påverka och sätta avtryck. Det är högt i tak och en otroligt positiv stämning. Grundinställningen hos medarbetare och ledning är att vilja testa nya idéer och uppmuntra egna initiativ. Det finns verkligen alla möjligheter att få en spännande och rolig karriär, berättar sektionschefen Malin Holmvall.
Malin kom till Kronofogden för sex år sedan därför att hon lockades av möjligheten att få vara med från början när myndigheten skulle bygga upp en ny, egen it-avdelning. Arkitekturen är modern och händelsedriven, och till sommaren har vi ersatt den sista stordatorn. It-avdelningen på Kronofogden präglas av en stor dos pionjäranda, med drivna, nytänkande och engagerade medarbetare.
– Vi har rekryterat enormt kompetenta medarbetare, som jobbar innovativt. En stor del av vårt arbete är systemutveckling, med fokus på ny- och vidareutveckling av digitala lösningar, så det är verkligen kreativt, säger Malin.

Jobba med IT hos oss på Kronofogden. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Kompetensutveckling
Oavsett om du vill pröva olika roller och arbeta som generalist eller fördjupa dig inom ett område och bli specialist finns alla möjligheter till vidareutbildning. På Kronofogden avsätts flera timmar i veckan till egen kompetensutveckling och det finns flera portaler för självstudier. Lönerna är i paritet med privata arbetsgivare och arbetsvillkoren i övrigt är mycket goda. Kronofogden är en arbetsplats där man är mån om att personalen ska trivas och må bra.
– Det finns en stark medvetenhet om att livspusslet ska fungera. Här är det självklart att man ska kunna kombinera familjeliv med en stimulerande och utvecklande karriär, framhåller Malin.

Samhällsnytta
Idag har it-avdelningen cirka 220 medarbetare, som skapar de tekniska lösningarna för att myndigheten ska kunna sköta sitt viktiga uppdrag att säkerställa finansieringen av den offentliga sektorn, skapa ett fungerande kreditsamhälle för medborgare och näringsliv samt motverka brottslighet. I många it-frågor sker ett nära samarbete med andra myndigheter. Malin vill gärna lyfta fram samhällsnyttan, som ger en extra dimension till arbetet:
– Vi bidrar till något större och ser direkt nyttan med vårt arbete. Det är meningsfullt och en del av att skapa ett säkrare och bättre samhälle.

Jobba med IT hos oss på Kronofogden. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Kronofogden

Ett jobb som räknas – för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Nyfiken? Läs mer på www.kronofogden.se