Presentation
Bolagsverkets IT-verksamhet

Fokus på både människor och teknik

Publicerad 10 mars 2020
Foto: Olle Melkerhed
Gunnel Modin, Stefan Ellström, Annika Axelborn och Lars Rahm på Bolagsverket. Foto: Olle Melkerhed
Gunnel Modin, Stefan Ellström, Annika Axelborn och Lars Rahm på Bolagsverket. Foto: Olle Melkerhed

Bolagsverkets utvecklings- och it-verksamhet har fördelen av att ha all verksamhet samlad under ett och samma tak.
– Vi är inte så låsta i våra enheter och roller vilket ger stora möjligheter att avancera och gå vidare inom de områden man känner sig inspirerad av, säger Lars Rahm, enhetschef.

Bolagsverket är i färd med att genomföra en digital förflyttning. Nya arbetssätt och ny teknik ska utvecklas för att möta framtiden och omvärldens krav på verksamhetens tjänster. Inom Bolagsverket ser man att satsningen är utöver det vanliga.
Gunnel Modin, tf. chef på enheten för Digital förnyelse och arkitektur, berättar om den resa som har påbörjats.
– Vi har mycket spännande på gång där visionen är att företagsinformationen ska flöda fritt och skapa värde för samhället. För att komma dit krävs samverkan, både över professions-, myndighets- och nationsgränser, vilket skapar en dynamisk verksamhet med många olika karriärvägar.
Stefan Ellström, digital strateg på enheten för Digital förnyelse och arkitektur, fortsätter.
– Under vår förflyttning kommer vi också att modernisera stora delar av vår applikationsplattform. Den digitala förflyttningen kommer att innebära innovation och satsning på ny teknik, där vi har påbörjat arbete med AI.

Jobba med oss på Bolagsverket. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Laganda och delaktighet
Stefan har, med ett kort uppehåll, arbetat på Bolagsverket sedan 1996.
– Vi har gjort en häftig resa inom digitalisering sedan dess, och resan fortsätter. Bolagsverket är en härlig arbetsplats där man har möjlighet att påverka hela utvecklingskedjan, vilket ger en stark känsla av delaktighet i resultatet. Det, tillsammans med en bra lag-anda, gör att jag trivs väldigt bra.
Lars Rahm, enhetschef för it-arkitektur, metod och kvalitet, är inne på samma spår.
– Jag har en bakgrund inom konsultvärlden men sökte mig hit eftersom jag ville vara del av en verksamhet som bedriver sin egen verksamhets- och systemutveckling.
Förväntningarna har infriats med råge.
– Här får jag vara del av ett större sammanhang där även jag som chef är med och påverkar vad och hur vi väljer att utveckla. Kombinationen av teknik och ledarskap ger chefsrollen en extra dimension. Om man gillar problemlösning och vill arbeta i en verksamhet som bryr sig om både människor och teknik kan jag varmt rekommendera Bolagsverket. Är du nyutexaminerad kan jag också tipsa om vårt it-traineeprogram. Här finns alla möjligheter.

Jobba med oss på Bolagsverket. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Bolagsverket

Bolagsverket står inför en spännande förflyttning där vi med nya arbetssätt och ny teknik ska förbättra befintliga och utveckla framtidens verksamhet och it-system för att möta omvärldens krav. Pågående initiativ finns kring bland annat containerteknik, AI, continuous delivery och devops, testdriven utveckling samt agilt och värdedrivet arbetssätt i hela organisationen.

www.bolagsverket.se