Presentation
Lantmäteriet

Innovativ IT på Lantmäteriet

Publicerad 10 mars 2020
Foto: Katinka Igelberg
Anna Granström, CIO på Lantmäteriet. Foto: Katinka Igelberg
Anna Granström, CIO på Lantmäteriet. Foto: Katinka Igelberg

Digitalisering genomsyrar verksamhetsutvecklingen på Lantmäteriet. Genom att hela tiden testa idéer skapas nya lösningar, där fokus är kunderna och samhällsnyttan. Det agila arbetssättet är utvecklande för medarbetarna.

Arbetet med digitalisering har länge varit prioriterat på Lantmäteriet, myndigheten som registrerar fastigheter och geografiska data. Målet med digitaliseringen är att göra data användbar och på olika sätt tillgodose medborgarnas och samhällets behov. Myndigheten jobbar med både mindre och större utvecklingsinsatser för att fasa ut gammal teknik och ersätta med ny teknik, samt utveckla helt nya lösningar.
– Nu har arbetet påbörjats för att bygga en smartare samhällsbyggnadsprocess tillsammans med andra myndigheter, landets kommuner, länsstyrelser och andra organisationer. Det är ett oerhört spännande och viktigt uppdrag för Lantmäteriet där vi tillsammans ska skapa nytta för samhället och våra kunder, säger Anna Granström som är CIO på Lantmäteriet.
– Lantmäteriets IT-verksamhet har ett agilt arbetssätt som vi har utvecklat under många år. Här jobbar IT och verksamhet i team, från idé till implementation av olika lösningar. Avgörande för slutresultatet är viljan att arbeta tillsammans med andra kompetenser.

Klicka här för att se våra lediga jobb inom IT

Innovation som skapar nytta
– Vi jobbar systematiskt med innovation. Ny teknik är något som vi hela tiden utforskar. Vi utvecklar, lär oss och gör sedan bedömningen när det är läge att implementera en lösning, säger Anna Granström.
AI-området utforskas för att utveckla verksamheten. Ett annat viktigt område är RPA (Robotic Process Automation). Automatisering är ett sätt att höja kvaliteten och spara tid för Lantmäteriet, samtidigt som medarbetare får möjlighet att ägna sig åt mer kvalificerade arbetsuppgifter.

Stora utvecklingsmöjligheter
Satsningen på innovation och digitalisering innebär att nya medarbetare behövs till IT-verksamheten, berättar Anna Granström och intygar att det är en utvecklande arbetsplats:
– Det finns möjlighet att prova olika områden eftersom vi är en stor organisation. Vi letar efter personer som gillar utmaningar, vill skapa nytta och är lösningsorienterade. På Lantmäteriet vill alla skapa bra lösningar och jobbar tillsammans för att bidra till nytta. Här får du möjlighet att utvecklas och ta ansvar samtidigt som du får stöd.

Klicka här för att se våra lediga jobb inom IT

Lantmäteriet

Lantmäteriet kartlägger verkligheten, sätter gränserna och säkrar ägandet. Vår expertis och våra tjänster är grunden för att samhällsplanering, fastighetsmarknad och information om natur, vägar och platser ska fungera och vara tillförlitlig. På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta.

Lantmäteriet
0771-63 63 63
www.lantmateriet.se