Presentation
ATG

Innovation och utveckling lockar IT-folket till ATG

Publicerad 8 mars 2021
Foto: Johan Marklund
Anna Lindbom, Jacqueline Karlsson och Fabian Henningsson trivs alla på ATG. Foto: Johan Marklund
Anna Lindbom, Jacqueline Karlsson och Fabian Henningsson trivs alla på ATG. Foto: Johan Marklund

– För den som vill utvecklas och jobba i ett företag som brinner för innovation är ATG helt rätt val. Verksamheten har också en bra värdegrund, allt överskott går tillbaka till hästnäringen vilket känns bra i själ och hjärta, säger Fabian Henningsson, trainee i ATG:s service managementorganisation.

Anna Lindbom, civilingenjör i elektroteknik, hade arbetat som agil coach på en rad olika företag innan hon för ett år sedan fick rollen som Scrum Master på ATG, ett beslut hon inte har ångrat.
– Jag hade inte tänkt på hur stort ATG är, i system räknat. Här handlar det om realtidssystem med 100 000-tals inloggade kunder där systemen måste fungera hela tiden. En annan rolig utmaning är att hantera säkerheten och juridiken som omgärdar spelbranschen. Verksamheten är mycket bredare än vad jag föreställt mig.
En annan fördel med ATG, säger Anna, är att företaget satsar mycket på sina anställda.
– Det finns en ledning som känns både närvarade och engagerad i sina medarbetares utveckling. Här förs en aktiv dialog om vad verksamheten ska ha för fortbildningar framöver.

Klicka här för att se våra lediga tjänster på ATG

SMO-trainee
Fabian Henningsson, som nyligen hade avslutat sin masterutbildning i IT-management när han i höstas började på ATG:s IT-traineeprogram, är av samma åsikt.
– Jag ingår i service management office- teamet som hanterar och implementerar ATG:s IT-tjänster. Vår uppgift handlar i stort om att säkerställa samarbetet mellan människa, IT och processer. Som trainee har Fabian ett 70-20-10-upplägg.
– Det innebär att jag ägnar 70 procent av tiden åt min roll i SMO-teamet där jag bland annat arbetat mycket med en självbetjäningsportal och hur vi kan effektivisera hela vår process. 20 procent av tiden är dedikerad till ett innovationsprojekt som sker i samarbete med ATG:s sju andra traineer. Den återstående tiondelen är öronmärkt för personlig utveckling och teambildande aktiviteter.

Tester
Jacqueline Karlsson, Test Change Manager, är 27 år och redan inne på sitt nionde år som anställd på ATG.
– Jag började jobba extra som tävlingsoperatör på IT-avdelningen redan på gymnasiet, gick vidare till kundservice och hade sedan ett vikariat inom säkerhet och kvalitet. För fyra år sedan gick jag tillbaka till IT-organisationen och min nuvarande roll.
Som TCM ansvarar Jacqueline för att alla IT-testmiljöer är uppe och rullar som de ska.
– Vi får in veckovisa önskemål från test-teamen, omsätter deras tankar i praktiken så långt det går och koordinerar sedan testerna så att de flyter på så smidigt som möjligt.
Det händer ganska ofta att hon själv gör inhopp som testare.
– Jag täcker upp om det saknas någon och arbetar även med våra internationella partners. ATG har spelutbyte med en rad olika länder, och min uppgift är att styra upp tester av nya produkter tillsammans med dem.

Utvecklande
De varierande arbetsuppgifterna och möjligheten att själv få forma sin roll i kombination med ständigt nya utmaningar har stor del i att Jacqueline trivs på ATG.
– Det har också varit smidigt att kombinera jobbet med studier. Jag har studerat matematik vid sidan av arbetet och ska snart kvittera ut min fil.kand.- examen från universitetet.
På frågan om hon kan rekommendera andra IT-intresserade att söka sig till ATG blir svaret ett självklart ”ja”!
– ATG är det perfekta företaget för mig, här finns en bred verksamhet och mycket goda utvecklingsmöjligheter för alla som gillar att arbeta med IT.
Hon får medhåll av Anna, som konstaterar att hon lärt sig massor av nya saker under sitt första år på ATG.
– Jag hade till exempel inte arbetat med app-utveckling tidigare, det har varit väldigt spännande att lära sig. Här finns goda möjligheter till utveckling, frikostigt med fortbildning och en uppmuntrande och stöttande företagskultur som gör det lätt att trivas på jobbet.
Fabian är av samma åsikt.
– Jag har blivit väldigt väl mottagen, traineejobbet har till och med överträffat mina högt ställda förväntningar. Ett stort plus är att verksamheten har högt i tak, det går att fråga om allt vilket känns bra, inte minst för mig som är ny i arbetslivet. Jag kan varmt rekommendera andra att följa mitt exempel, fastslår Fabian.

Klicka här för att se våra lediga tjänster på ATG

ATG

På ATG är våra medarbetare vår allra viktigaste tillgång. Vår ambition är att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi arbetar aktivt med mångfald och lika möjligheter. Här satsar vi på friska och nöjda medarbetare genom att bland annat erbjuda en hälsocoach som arbetar heltid med vår hälsa och vårt välmående. Vi har dessutom självklart en flexibel arbetsplats och molnbaserade arbetsverktyg, som möjliggör bättre samarbeten mellan avdelningar.

www.atg.se