Presentation
ATG Digitalisering

Starka värderingar och snabb digitalisering driver ATG

Publicerad 13 februari 2024
Foto: Fredrik Hjerling
Jesper Komstadius, Head of Digital på ATG. Foto: Fredrik Hjerling
Jesper Komstadius, Head of Digital på ATG. Foto: Fredrik Hjerling

ATG är mer än bara ett spelbolag. Här kombineras en stark värdegrund och ett anrikt förflutet med en snabb och spännande IT-utveckling.
– Det händer enormt mycket samtidigt som vi står på en väletablerad och stadig grund. Vi är väldigt stolta över vår mission!

Det säger Jesper Komstadius, Head of Digital på ATG, där han leder en sektion om ett 40-tal medarbetare som arbetar i gränslandet mellan affär och IT, både strategiskt och operativt. Hans avdelning ansvarar för ett brett område som bland annat omfattar att bygga digitala produkter och kanaler gentemot kunden.
Jesper kom till ATG för sex år sedan i samband med omregleringen av spelmarknaden, och lockades av de många möjligheterna som det nya spellandskapet erbjöd.
– Framför allt drogs jag till ATG som företag eftersom det är så tydligt värderingsstyrt. ATG är något av spelbranschens kompass, som visar vägen framåt när det gäller att skapa en schysst, ansvarstagande och sund spelmarknad, säger han.
– Vi har också stora ambitioner när det gäller IT och digitalisering. Till skillnad mot många andra utvecklar vi egna lösningar och system och prioriterar att investera både pengar och tid på detta. Exempelvis håller vi nu på att utveckla en helt ny spelmotor från grunden, som ska bli kärnan i våra system.

Växer snabbt
Digitaliseringsprocessen går mycket snabbt. Hela 90 procent av affärerna på ATG är idag digitala, vilket kan jämföras med 55 procent när Jesper började på företaget.
Nu söker ATG nya duktiga medarbetare inom ett brett fält, exempelvis systemutvecklare, delivery engineers, IT-arkitekter och dataanalytiker. Din formella bakgrund är mindre viktig än att du har driv, engagemang och gillar problemlösning och utmaningar.
– Vi växer så det knakar och erbjuder fantastiska karriärmöjligheter. Våra medarbetare får stor frihet och vi satsar hårt på individuella karriärtrappor och intern rörlighet. Ett välbalanserat arbetsliv är viktigt för oss och vi ger våra anställda möjlighet att jobba utifrån sina egna förutsättningar. ATG vill vara en hållbar arbetsplats på alla sätt och det faktum att så många medarbetare stannar hos oss länge är ett bra kvitto på att vi lyckas!

ATG

På ATG är våra medarbetare vår allra viktigaste tillgång. Vår ambition är att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi arbetar aktivt med mångfald och lika möjligheter. Här satsar vi på friska och nöjda medarbetare genom att bland annat erbjuda en hälsocoach som arbetar heltid med vår hälsa och vårt välmående. Vi har dessutom självklart en flexibel arbetsplats och molnbaserade arbetsverktyg, som möjliggör bättre samarbeten mellan avdelningar. Vi är starkt värderingsdrivna, arbetar för en sund spelmarknad och allt vårt överskott går tillbaka till hästnäringen.

www.atg.se