Jobb
FRA

Arbeta med Sveriges cyberförsvar på FRA

Publicerad 10 mars 2021

Vi kombinerar signalspaningen med vårt informationssäkerhetsarbete för att stärka Sveriges motståndskraft.

FRAs uppdrag är att bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Oavsett roll bidrar vi alla på vårt sätt till att utföra det gemensamma uppdraget. Här får du arbeta i en kunskapsintensiv och kreativ miljö där du gör skillnad varje dag.
Är du intresserad av att arbeta på någon av våra avdelningar?

Cyberverksamhet
Bidrar med direkt och indirekt skydd till Sveriges mest skyddsvärda verksamheter och är en del av vårt nationella cyberförsvar. Vi identifierar, analyserar och följer angripare som genomför avancerade IT-angrepp från utlandet.

Signalspaning
Ger våra uppdragsgivare underrättelser om omvärlden. Vår signalspaning riktas mot utländska förhållanden och kan ge unik kunskap om sådant som påverkar Sveriges utrikes- och försvarspolitik.

Teknik
Förser hela myndigheten med den teknik och de system som vår verksamhet behöver inom signalspaning, cyberförsvar och stödfunktioner.

Verksamhetsstöd
Stöttar och ger strategisk rådgivning inom ekonomi och inköp, HR, förvaltningsjuridik, säkerhetsskydd och informationsförvaltning.

Klicka här för att se våra lediga tjänster

Klicka här för att läsa mer om att jobba hos oss

FRA

FRA arbetar med signalspaning och utgör en del av Sveriges underrättelsetjänst. FRA är en civil myndighet som lyder under Försvarsdepartementet, med huvudkontor på Lovön, strax väster om Stockholm. Antal anställda är cirka 850 personer.

Vi på FRA bidrar till att skydda Sverige och svenska intressen. Det sker genom att vi ger våra uppdragsgivare information om viktiga utländska förhållanden av betydelse för svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

www.fra.se