Presentation
Försäkringskassan

Försäkringskassan IT får Sverige att fungera

Publicerad 18 februari 2022
Jennie Karlsson, Scrum master på Försäkringskassan IT i Karlskrona. Hillevi Strömberg, systemutvecklare på Försäkringskassan IT:s utvecklingsavdelning i Sundsvall och Adrian Sahba, utvecklare på Försäkringskassan IT i Luleå.
Jennie Karlsson, Scrum master på Försäkringskassan IT i Karlskrona. Hillevi Strömberg, systemutvecklare på Försäkringskassan IT:s utvecklingsavdelning i Sundsvall och Adrian Sahba, utvecklare på Försäkringskassan IT i Luleå.

Försäkringskassan har en av Sveriges största IT-avdelningar med över tusen medarbetare och en omfattande bredd av karriärmöjligheter. IT-medarbetare på Försäkringskassan är med och gör skillnad på riktigt för de miljontals användare som nyttjar myndighetens digitala tjänster.

– Jag leder ett team som utvecklar och förvaltar vår webbplats och självbetjäningstjänster för privatpersoner och arbetsgivare, säger Jennie Karlsson, Scrum master på Försäkringskassan IT i Karlskrona. Hon är civilingenjör i industriell ekonomi med inriktning mot tillämpad IT.
– Jag har läst systemvetenskap i Umeå och kom till Försäkringskassan och IT-traineeprogrammet direkt efter examen. Jag utvecklar de system som våra handläggare arbetar i, och snart byter jag fokus och börjar arbeta bland annat med vårt traineeprogram. Försäkringskassan IT är en stor arbetsgivare som erbjuder en mångfald av olika utvecklingsmöjligheter, säger Hillevi Strömberg, systemutvecklare på Försäkringskassan IT:s utvecklingsavdelning i Sundsvall.

Är du beredd att ta Sveriges viktigaste IT-jobb? Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Utmanande arbetsmiljö
– Jag uppskattar att vara en del av en stor IT-organisation med verksamhet i flera delar av landet. Försäkringskassan IT är en positiv och hjälpsam organisation, jag får alltid ett gott bemötande när jag ber mina kollegor om hjälp. Det känns också bra att Försäkringskassan lägger stort fokus på medarbetarnas livsbalans och långsiktiga välbefinnande. Arbetsmiljön är utmanande men arbetsbelastningen är alltid rimlig, säger Jennie Karlsson.
– Vi präglas av ett agilt arbetssätt och en starkt förändringsdriv.
Det känns verkligen meningsfullt att utveckla IT-tjänster som så många användare har nytta av. Vår breda målgrupp innebär att alla ska kunna använda våra digitala tjänster och interna system, oavsett förmåga. Användarvänlighet är därför alltid i fokus när vi utvecklar våra tjänster, säger Hillevi Strömberg.
– Jag sökte mig till Försäkringskassans traineeprogram efter examen och fick en genomtänkt och strukturerad introduktion till myndighetens karriärvägar. Jag trivs bra med mina varierande arbetsuppgifter. En vecka är jag med och utvecklar nya system, för att i nästa vecka analysera databaser, säger Adrian Sahba, utvecklare på Försäkringskassan IT i Luleå.

Är du beredd att ta Sveriges viktigaste IT-jobb? Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Försäkringskassan IT

Försäkringskassan har en av Sveriges största IT-avdelningar med över tusen medarbetare. Vi finns i Sundsvall, Kalix, Luleå, Söderhamn, Stockholm, Göteborg och Karlskrona. Försäkringskassan IT använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera IT-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Dessutom arbetar vi för att öka det digitala utbytet av information, och vi har hand om säker IT-drift för flera mynd­igheter. Vi får Sverige att fungera.

forsakringskassan.se