Bank- och försäkringssektorn

Populär bland systemvetare och dataingenjörer

Publicerad 13 februari 2023
Text: Anette Bodinger Larsson Foto: Adrian Leopoldson
Ulrica Holmgren, CIO på Länsförsäkringar. Foto: Adrian Leopoldson

Länsförsäkringar är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för systemvetare och dataingenjörer.
– Det är jätteroligt och kan bero på vår offensiva digitaliseringsagenda i kombination med tjänster som verkligen gör skillnad i människors liv, säger Ulrica Holmgren, CIO.

Ulrica Holmgren är både stolt och glad över topplaceringen i Framtidens Karriär – It & Datas rankning över attraktiva arbetsgivare inom it-sektorn.
–Bank och försäkring är idag en helt digital bransch där medarbetarna på it-sidan är i fokus av både strategi och kärnverksamhet. Vi bedriver en intensiv digitalisering med gott om spännande utvecklingsmöjligheter vilket kan vara en av anledningarna bakom vår fina placering.
En annan anledning, säger Ulrica Holmgren, kan vara Länsförsäkringars roll som ansvarstagande samhällsaktör.
–Vi är djupt engagerade i hållbarhetsfrågor över hela Sverige och jobbar fokuserat med trygghetstjänster för människor. Det vi gör betyder något i samhället och det tror jag attraherar – vi vill alla värna om vår närmiljö.

”Bank och försäkring är idag en helt digital bransch där medarbetarna på it-sidan är i fokus av både strategi och kärnverksamhet.”

Stor bredd
Länsförsäkringar har en stor affärsbredd som omfattar både bank, alla sorters försäkringar samt fastighetsförmedling.
–Vi ser positivt på en rörlighet mellan affärerna där våra medarbetare kan testa olika affärslogiker och lära sig nya affärsstrategier. Rent tekniskt jobbar vi med allt från front-end till back-end, Cloud, AI, och så vidare. Det finns också stora möjligheter att flytta mellan teknikområden vilket ger goda möjligheter att vidareutvecklas tillsammans med oss.
Ulrica Holmgren berättar att it-verksamheten alltid är på jakt efter nya medarbetare där inte minst systemutveckling är en attraktiv kompetens.
–Vi söker också, mer specifikt, medarbetare som har fokus på it-säkerhet, devops-tekniker, robotics, AI, analytics, UX, Cloud, listan kan bli hur lång som helst. I grund och botten välkomnar vi alla som brinner för kombinationen affärsutveckling och teknik, en grundinställning som bär långt inom it-teamen hos oss.

Skulle du kunna tänka dig att arbeta med it-utveckling, digitalisering eller datasäkerhet inom bank, finans, försäkring?

Vilka av följande stora företag inom bank, finans, försäkring skulle du kunna tänka dig att arbeta för? Ange gärna flera.

Bland övriga nämns Avanza, Nordnet och ICA-banken.

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes 7–13 december 2022 mot ett slumpmässigt urval av de som tagit examen på teknisk högskola eller universitet inom datateknik, teknisk fysik, elektroteknik eller systemvetenskap. Statistisk felmarginal 2,5–4 procentenheter.