Presentation

De är eftertraktade av både branschen och Stockholmarna

Publicerad 14 juni 2016

Christopher Hoff och Karin Ståhl,  projektledare för nybyggnation på Svenska Bostäder. Foto: Gonzalo Irigoyen
Christopher Hoff och Karin Ståhl, projektledare för nybyggnation på Svenska Bostäder. Foto: Gonzalo Irigoyen
Karin och Christopher ansvarar för hela processen, från byggplan till att ett hyreshus står klart för inflyttning. De uppskattar att få driva byggprojekt från ax till limpa. Och så är det såklart stimulerande att veta att jobbet leder till att Stockholms invånare får trivsamma bostäder.

Stockholm växer så att det knakar och med expansionen följer ett ökat behov av bostäder. Att vara projektledare och ansvara för att planera och bygga nya hyresrätter i storstaden har därför blivit ett minst sagt högaktuellt yrke.
– Det är inte så att jag går hem varje dag och slår mig själv för bröstet, men det är tillfredsställande att veta att mitt jobb behövs och att jag gör nytta, säger Karin Ståhl, projektledare för nybyggnation på Svenska Bostäder.

Ingen dag är den andra lik
Ena dagen kan Karin Ståhl träffa arkitekter som hon behöver anlita för bostadsprojekt som är på planeringsstadiet och andra dagar stå med hjälmen på sig och prata med entreprenörerna som är mitt uppe i produktionen av nya bostäder på en helt annan sida av staden. Arbetet ger variation, kräver ansvarstagande och förmågan att ha många bollar i luften.
– Som projektledare på Svenska Bostäder har man det övergripande ansvaret för hela kedjan i processen, i både stora och små frågor. Från tidiga skisser och projektering, då det gäller att besluta om både stomsystem och vilken kakelfärg det ska vara i badrummen, till att i slutskedet bolla detaljer med entreprenörerna och få allt klart tills hyresgästerna ska flytta in. Jag gillar att jag får träffa så många olika människor i jobbet, säger Karin Ståhl.

Perfekt första jobb
Christopher Hoff är också projektledare för nybyggnation och har jobbat på Svenska Bostäder sedan 2013. Det är hans första arbetsplats. Precis som Karin Ståhl har han examen från civilingenjörsutbildningen i samhällsbyggnad på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan. Eller Väg och Vatten som programmet hette under Karins studieår. För Christopher har arbetsgivaren inte bara kunnat erbjuda intressanta arbetsuppgifter utan även gett en perfekt start på yrkeslivet.
– Det finns så många kompetenta medarbetare här. Har jag en fråga är svaret aldrig långt borta. Här jobbar allt från ekonomer och jurister till experter inom VVS och hissar, säger Christopher Hoff.
Att Svenska Bostäder har byggt hyreshus i huvudstaden i mer än 70 år ger företaget en trygg erfarenhet att vila sig mot. Samtidigt är byggbranschen föränderlig och företaget har utvecklats med tiden.
– Det ställs helt nya energikrav vid nybyggnation idag till exempel och det händer överlag mycket nytt på teknik- och miljösidan. Det är kul att få vara en del i den spännande utvecklingen, avslutar Karin och Christopher.

Svenska Bostäder
Svenska Bostäder är ett kommunägt företag och är ett av Sveriges större bostadsbolag med en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av Stockholm. De närmaste åren planerar företaget att bygga tusentals nya hyreslägenheter och att bygga flera studentlägenheter. Svenska Bostäder grundades 1944 och ägs av Stockholms stad och har drygt 300 anställda.

Svenska Bostäder
Box 95
162 12 Vällingby
Tel: 08-508 370 00
www.svenskabostader.se

www.svenskabostader.se