Presentation

På Lundafastigheter finns alla möjligheter

Publicerad 15 juni 2017

Daniel Andersson, chef för teknik och service och Camilla Lidgren, chef för Lundafastigheters projektavdelning. Foto: Jan Nordén
Daniel Andersson, chef för teknik och service och Camilla Lidgren, chef för Lundafastigheters projektavdelning. Foto: Jan Nordén
– På Lundafastigheter arbetar vi med projektens hela livscykel och ser dem växa fram från idé till färdig byggnad. Det är enormt stimulerande och stor skillnad mot konsultvärlden där projekten lämnas när uppdraget är slut, säger Daniel Andersson, chef för teknik och service.

Lund växer så det knakar. Om sex år beräknas kommunen att ha cirka 130 000 invånare, vilket är 13 000 fler än idag. Camilla Lidgren, chef för Lundafastigheters projektavdelning, har bråda dagar.
– Vi ansvarar för ny- och ombyggnad av kommunens fastigheter. Det kan handla om allt från skolor, förskolor och idrottshallar till konsertsalar.
Ett aktuellt projekt är bygget av en helt ny gymnasieskola för 2 000 elever.
– Det är ett jätteprojekt i 700-miljonersklassen där bygget ska ske i form av en samverkansentreprenad. Projektet startar på allvar efter semestern och vi söker nu flera nya projektledare som vill vara en del av den här spännande resan.
Daniel Andersson ansvarar för verksamhetens teknik- och service-avdelning.
– Vi fokuserar på själva driften där uppdragen omfattar hela spektrumet, från att ta hand om felanmälningar och små om- och tillbyggnader till injustering av system, energimätning, driftoptimering och teknisk rådgivning för hela Lundafastigheter.
När det gäller nybyggen kommer medarbetarna på teknik och service in i bilden när det står klart vad det är som ska byggas.
– Våra specialister från ingenjörsgrupperna bistår projektledarna i arbetet med de tekniska systemvalen och även här söker vi nya medarbetare.

Inspirerande
Både Daniel och Camilla har tidigare arbetat på olika poster inom entreprenadsidan, och sedan två och ett halvt år leder de sina respektive avdelningar på Lundafastigheter.
– Jag stormtrivs med att vara på beställarsidan. Det är politikerna som bestämmer, men vi kan påverka ganska mycket och gör vi vårt jobb bra, så blir det också en bra stad att bo i, säger Camilla.
Daniel nickar instämmande.
– Det gäller att vara stresstålig, den som tror att det är lugna gatan i en kommunal verksamhet kan inte ha mer fel. Här är det konstant nya utmaningar, vilket passar mig bra. Vi söker medarbetare som trivs när det händer mycket.
Camilla framhåller de goda möjligheterna till fortbildning och kompetensutveckling som omfattar alla medarbetare.
– Förutom att du utvecklas på jobbet, kan gå från små till stora projekt och få mer avancerade arbetsuppgifter i takt med att kunskap och erfarenhet ökar, finns ett stort utbud av olika kurser och utvecklingsprogram. Det finns även möjlighet att rotera mellan avdelningar och enheter, driva utvecklingsprojekt och arbeta med verksamhetsutveckling, listan kan göras hur lång som helst. På Lundafastigheter finns alla möjligheter.

Lundafastigheter
I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 117 000 invånare, våra företag och besökare. Lundafastigheter är ett affärsområde inom Serviceförvaltningen. Vi förvaltar cirka 450 fastigheter omfattande drygt 656 000 kvm åt kommunens olika verksamheter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, idrottsanläggningar och kontor.

Lunds kommun
Box 41
221 00 Lund
Tel: 046-359 50 00
www.lund.se

www.lund.se