Presentation
Peab

Utveckla framtidens digitala samhällsbyggande på Peab!

Publicerad 18 februari 2022
Foto: Johan Marklund
Hanna Gregersen, leverans­koordinator, Jenny Larsson, business intelligence-analytiker och Erik Nilander, bitr. chef Informationssystem på Peab. Foto: Johan Marklund
Hanna Gregersen, leverans­koordinator, Jenny Larsson, business intelligence-analytiker och Erik Nilander, bitr. chef Informationssystem på Peab. Foto: Johan Marklund

Peab genomgår en snabb och genomgripande transformation, där allt fler processer digitaliseras. Det ger spännande karriärmöjligheter för IT-specialister som vill arbeta i en dynamisk och kreativ miljö och vara med och utforma framtidens innovativa samhällsbyggande.

Peab är en av Nordens ledande aktörer inom samhällsbyggande och verksamheten vilar på fyra affärsområden: Bygg, Anläggning, Industri och Projektutveckling. Idag sker en snabb digitalisering inom samtliga områden, med konsolidering och utveckling av olika systemlösningar och processer. För att kunna skapa kraft i den pågående transformationen har Peabs kompetens och resurser inom området nyligen samlats i en organisation.
– Det är en väldigt spännande tid för IT-specialister att komma till Peab nu. Byggbranschen har legat lite efter en del andra sektorer i digitalisering, men nu händer det mycket här på Peab. Vi ligger i framkant för att utveckla nya lösningar och det lockade mig att få vara med och påverka utvecklingen framåt, berättar Erik Nilander, bitr. chef Informationssystem på Peab.

Är du sugen på nytt jobb? Klicka här föra att se våra lediga tjänster

Samhällsnytta
Erik, som är civilingenjör i botten och har lång erfarenhet av banksektorn, bland annat inom projektledning, affärsutveckling och ledarskap, kom till Peab 2019. Det är ett beslut han inte ångrar.
– Peab är ett stort och ledande bolag och det är väldigt kul att få arbeta med att samordna digitaliseringsresan i hela verksamheten och med ett långsiktigt perspektiv. Många av Peabs projekt spänner ju över mycket lång tid. Vi har tagit fram en digitaliseringsstrategi som vi nu verkställer, vilket påverkar hela företaget. Det finns en stark och tydlig samhällsnytta i det vi gör, framhåller han.
Erik får medhåll av sina kolleger Jenny Larsson och Hanna Gregersen, som också de lyfter fram att det är en väldigt dynamisk utveckling som Peab nu genomgår inom IT. Jenny, som är utbildad civilekonom, har arbetat i en rad olika roller under sina tio år på Peab, exempelvis junior controller, business controller och inköpscontroller. Sedan ett drygt år tillbaka arbetar Jenny som business intelligence-analytiker, där hon bland annat tar fram rapporter som är konsoliderade för hela koncernen.
– Jag drogs till Peab för att det är ett stort företag med många karriär­möjligheter. Min egen karriär här är ett bra exempel på hur det går att pröva sina vingar i olika roller och avancera internt. Det finns ett nära och välfungerande samarbete mellan olika funktioner och man bygger snabbt upp ett kontaktnät, något som gör jobbet ännu mer stimulerande och roligt, berättar hon.

Satsar på medarbetare
Hanna, som är utbildad webbutvecklare, började på Peab för 2,5 år sedan, först som supportansvarig och därefter som integrationsutvecklare. När hon för ett drygt år sedan fick erbjudande om att kliva in i rollen som leverans­koordinator tvekade hon inte.
– Det är en fantastisk chans och ett jätteroligt jobb med ständigt nya utmaningar. Jag upplever att man på Peab får möjlighet att redan tidigt i sin karriär axla ansvarsfulla roller. Peab satsar på sina medarbetare, med mycket internutbildning och annan kompetensutveckling. Man får stöttning och uppmuntran att bredda sig och utvecklas professionellt, säger hon.

Prestigelöst och personligt
Peab söker nu nya drivna och engagerade medarbetare till flera IT-relaterade verksamheter. Här får du som gillar nya utmaningar chans att vara med och driva digitalisering i Peab i en kreativ och dynamisk miljö. Det finns behov av IT-kompetens över ett brett spektrum, från exempelvis utvecklare till BI-analytiker, testare, arkitekter och projektledare.
– De personliga egenskaperna är viktigare än exakt vilken formell bakgrund man har. Man ska tycka om att ta eget ansvar och utvecklas, säger Jenny och fortsätter:
– Peab är en prestigelös arbetsplats med en stark kultur, och trots att det är ett stort företag känns det väldigt personligt. Vi har dessutom mycket bra förmåner, bland annat i form av friskvård, och det går att hitta balans mellan arbete och fritid.
Hanna instämmer.
– Här är man inte bara en i mängden. Man blir sedd och har hela tiden chans att vara med och påverka. Alla våra medarbetare är lika viktiga, oavsett om man är ung och nyutbildad eller har varit här länge och har en ledande roll. Det gör att man snabbt kommer in i gänget och känner sig hemma!

Är du sugen på nytt jobb? Klicka här föra att se våra lediga tjänster

PEAB

I mer än 60 år har Peab bidragit till att bygga det svenska samhället. Verksamheten startade 1959 och idag är Peab ett av Nordens ledande samhällsbyggnadsföretag, med 15000 medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Verksamheten vilar på fyra ben: Bygg, Anläggning, Industri och Projektutveckling, och trots sin storlek värnar Peab om den lokala förankringen.

Vill du veta mer om Peab och vilka karriärmöjligheter som finns för dig, läs mer på peab.se