Presentation
Skandia

Många anledningar till att jobba med IT på Skandia

Publicerad 13 februari 2023
Foto: Fredrik Hjerling
Rina Rosengren Bouius, gruppchef IT och Gustav Aldevik, .NET-utvecklare på Skandia. Foto: Fredrik Hjerling
Rina Rosengren Bouius, gruppchef IT och Gustav Aldevik, .NET-utvecklare på Skandia. Foto: Fredrik Hjerling

– Jag är verkligen glad över mina nio månader i Skandias IT-talangprogram som gett mig ny kunskap, många nya kontakter, upplevelser och roliga aktiviteter. En perfekt onboarding till arbetslivet, säger Gustav Aldevik, före detta trainee, numera .NET-utvecklare på Skandia.

Gustav Aldevik läste sista året på systemvetarprogrammet i Örebro när han bestämde sig för att söka till Skandias IT-talangprogram. Anledningarna var flera.
– Jag har alltid varit intresserad av ekonomi och tycker att bank- och försäkringssektorn även IT-mässigt är väldigt intressant. På Skandia skulle jag kunna kombinera mina två intressen, därför blev deras IT-talangprogram ett självklart alternativ.
Med facit i hand konstaterar Gustav att han valde helt rätt.
– Jag har fått lära mig väldigt mycket om teknik och IT samtidigt som jag fått värdefull information om vår affär och vad Skandia står för.
Efter traineeprogrammets slut började Gustav som utvecklare i Arkiv X, en grupp inom IT som sköter företagets dokumenthantering.
– Rent generellt handlar det mycket om utveckling och kodning i C-Sharp och .NET.

Många fördelar
En fördel med jobbet, menar Gustav, är samarbetet med andra grupper och kontaktytorna som det ger.
– Verksamheten är indelad i olika områden inom bank och försäkring, eller SAFe-tåg, som vi kallar det. Varje tåg består av flera team. I Arkiv X, som jag jobbar i, har vi kontakt både med grupper i samma tåg och med andra grupper inom hela IT. Samarbetet behövs för att få till smarta lösningar och är dessutom väldigt kontaktskapande. Under mina drygt nio månader i verksamheten har jag fått många nya kontakter över hela företaget.
Gustav säger att han verkligen kan rekommendera andra nyutexaminerade systemvetare att söka sig till Skandia.
– Jag kan definitivt rekommendera Skandias IT-talangprogram. Det ger många möjligheter om du är en person som har ett driv och vill utvecklas. Företaget vill verkligen tillhandahålla bästa möjliga förutsättningar för att man ska trivas och kunna göra ett bra jobb. En drömstart på arbetslivet om du frågar mig.

Utvecklingsmöjligheter
Rina Rosengren Bouius, gruppchef IT, som är ekonom i botten hade också en ganska färsk it-utbildning med sig i bagaget när hon började på Skandia för två år sedan.
– Jag började min karriär i ett av våra IT-team där jag satt som Scrum master och systemansvarig. Sedan mars 2022 är jag linjechef för fyra IT-team med inriktning mot försäkring.
En stor del av Rinas jobb handlar om rekrytering av nya medarbetare. Hennes egen resa inom företaget är ett talande exempel på att man inom Skandia är bra på att se och lyfta interna förmågor som vill utvecklas och ta nästa steg i karriären.
En stor fördel, menar Rina, är att Skandia är stort nog för att kunna anta nya utmaningar och att man inte behöver byta arbetsgivare för att byta tjänst.
– Skandia som företag är tillräckligt stort för att ha styrka och kapital för att göra skillnad, men tillräckligt litet för att man som medarbetare ska kunna göra skillnad. Här kan man verkligen få testa nya idéer och nya saker.
Precis som Gustav rekommenderar Rina alla it-intresserade, både ny-exade och mer seniora, att söka sig till Skandia i allmänhet och IT i synnerhet.
– Vi har en tydlig onboarding-process för ny-exade där de får en mentor som stöder under hela uppstartsperioden. En fördel med att som vi, jobba i team, är att gruppen blir som en liten familj i den stora släkten där man stöder och hjälper varandra.
Just nu står Skandia inför en stor omställning som bland annat innebär implementering av en ny stor försäkringsplattform.
– Det kommer inte att saknas spännande utmaningar för utvecklare som söker sig hit, avslutar Rina.

Skandia

På Skandia blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer – vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så att vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Hos oss kan din insats göra verklig skillnad.
Välkommen med din ansökan!

www.skandia.se