Presentation
Atlas Copco

Var med och utveckla produkter och tjänster i världsklass!

Publicerad 13 februari 2023
Foto: Johan Marklund
Anton Skyba och Staffan Aldenfalk på Atlas Copco. Foto: Johan Marklund
Anton Skyba och Staffan Aldenfalk på Atlas Copco. Foto: Johan Marklund

Vill du arbeta på ett världsledande tillverkningsföretag, med datadrivna och digitaliserade processer, produkter och tjänster i den absoluta framkanten? På Atlas Copco är innovation ett ledord och det finns snart sagt obegränsade möjligheter för dig som är IT-specialist att utvecklas.

Den fjärde industriella revolutionen är här och Atlas Copco går i bräschen för agila, smarta och datadrivna lösningar genom hela kedjan, från forskning och utveckling till tillverkning, service och underhåll. Det betyder att du som IT-expert är en helt central del av kärnverksamheten och det finns en rad spännande karriärmöjligheter.
Staffan Aldenfalk är civilingenjör i mikroelektronik, med en master i maskininlärning från KTH. Han kom till Atlas Copco för två år sedan och arbetar inom forskning och utveckling med AI och maskininlärning, för att utveckla datadrivna tjänster. FoU på Atlas Copco spänner över ett brett område, och på Staffans enhet arbetar man med att detektera och förutsäga problem i produkterna, så att dessa kan förebyggas redan från start. Atlas Copcos produkter är världsledande och det är avgörande att de är robusta och fungerar optimalt i alla lägen.
– Jag letade efter ett företag som var moget i hantering av data, vilket är en grundförutsättning för maskininlärning. Begreppet maskininlärning har blivit hajpat och många företag hävdar att de kommit långt, men i verkligheten befinner sig de flesta på ett ganska tidigt stadium. Här på Atlas Copco, däremot, stämde verkligen allt. Vi har stor tillgång till högkvalitativa data och har därför möjlighet att utveckla avancerade lösningar, säger han.

Jobba med oss på Atlas Copco. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Många karriärmöjligheter
Kollegan Anton Skyba har examen i Project Management från universitetet i hemstaden Kiev. Innan han kom till Atlas Copco för ett år sedan arbetade han i en rad olika roller inom IT, bland annat på olika startup-företag. Anton letade efter ett etablerat, globalt företag, med goda interna utvecklingsmöjligheter.
– Atlas Copco är i en klass för sig. Här finns en otroligt bra kombination av stabilitet och vitalitet och framåtanda. Många medarbetare stannar väldigt länge eftersom det är så goda arbetsvillkor och finns så många olika möjligheter internt i företaget, säger han.
Anton arbetar som produktägare inom mjukvaruutveckling, och produkterna finns över hela världen.
– Det är en av de roliga utmaningarna i arbetet. Eftersom Atlas Copco är väldigt högteknologiskt, med verksamhet och kunder i så många länder och världsdelar, måste vi anpassa produkter och tjänster till en rad olika slags marknader, som alla har olika förväntningar och behov.

Internationell miljö
Den globala närvaron gör också Atlas Copco till en internationell arbetsplats, med stor mångfald och goda möjligheter till internationella uppdrag. Det finns också ett stort utbud av både kompetensutveckling och roller där medarbetarna uppmuntras att pröva sina vingar med olika arbetsuppgifter. Många positioner tillsätts internt.
– Här kan man verkligen växa professionellt, och det finns en lyhördhet för medarbetarnas olika drivkrafter och intressen. Det är en stödjande kultur, både inom teamen och från chefer och ledning, menar Anton, som utöver annan kompetensutveckling även fått möjlighet att läsa svenska genom företaget.

Goda resurser
Staffan lyfter fram att det finns mycket goda resurser för medarbetarna att göra ett bra och meningsfullt jobb. Arbetssättet är utpräglat teambaserat och agilt och portfolion full av spännande projekt.
– Här är fokus alltid på att fylla verkliga behov. Ibland handlar det om väldigt snabb implementering och ibland om mer långsiktig tillämpning, men oavsett om det tar dagar eller år, så får vi de resurser som krävs för att slutföra och leverera, berättar han.
Atlas Copco har en stolt och anrik historia med fokus på framtiden. Här hittar du en icke-hierarkisk miljö, där varje medarbetare är en omistlig del av helheten. Det är högt i tak och du har stor möjlighet att driva egna idéer, oavsett vilken position du har, menar Staffan och Anton. Här letar man alltid efter nya talanger!

Jobba med oss på Atlas Copco. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Atlas Copco

Atlas Copco är en internationell koncern med fyra fokusområden: kompressorteknik, vacuumteknik, industriteknik och energiteknik. Företaget har cirka 39000 anställda och huvudkontor i Nacka.
Inom industriteknik utvecklar Atlas Copco innovativa lösningar för uppkopplad, hållbar och flexibel industriell produktion med kunder över hela världen. Som experter på avancerade åtdragningar erbjuder företaget hela sortimentet från uppkopplade industriella åtdragningsverktyg, styrsystem och servicelösningar.

www.atlascopco.com