Presentation
BAE Systems Hägglunds Jobba med oss

Absoluta framkanten inom militära fordon

Publicerad 13 februari 2024
Foto: Elin Nord / Timeline Photo
Karin Landén, IT-projektledare och Annelie Forslund, produktägare i ERP/finans hos BAE Systems Hägglunds. Foto: Elin Nord / Timeline Photo
Karin Landén, IT-projektledare och Annelie Forslund, produktägare i ERP/finans hos BAE Systems Hägglunds. Foto: Elin Nord / Timeline Photo

På BAE Systems Hägglunds utvecklas teknologi i den absoluta framkanten för militära fordon. Här erbjuds du ett stort antal olika karriärmöjligheter i en internationell koncern, som är världsledande på sitt område.

BAE Systems Hägglunds utvecklar, tillverkar och servar ett brett spektrum av fordon för försvar och säkerhet till kunder globalt, med högteknologiska lösningar som är bland de mest avancerade i världen. Företaget är en del av den internationella försvarskoncernen BAE Systems med cirka 90 000 anställda i över 40 länder. I Sverige har BAE Systems Hägglunds verksamhet i Örnsköldsvik och Karlskoga och totalt cirka 2 000 anställda.
Karin Landén är inne på sitt 18:e år på företaget.
– Det är en väldigt dynamisk miljö, där man utvecklas snabbt och har alla möjligheter att ta ansvar och göra avtryck. Vi medarbetare uppmuntras att pröva våra vingar i olika roller, så det blir aldrig tråkigt utan är ständigt omväxlande, säger hon.
Karin har haft en rad olika arbetsuppgifter under åren och arbetar nu med verksamhetsutveckling på avdelningen IM&T (Information Management & Technologies). Där är hennes fokus att stödja verksamheten i deras digitaliseringsresa.

Bra stämning
Karin, som är kognitionsvetare i botten, gjorde sitt exjobb på företaget, och har sedan dess arbetat kvar.
– Jag kände redan under exjobbet att jag hade hamnat rätt eftersom det finns så otroligt intressanta saker att jobba med här. Det är lätt att trivas, vi har väldigt bra stämning och högt i tak. Dessutom ger det en extra mening med jobbet att det vi arbetar med i slutändan konkret bidrar till samhällets säkerhet och trygghet. Det är särskilt påtagligt idag, när omvärldsläget är så osäkert. Vi stödjer Försvarsmakten och andra med leveranser som är helt kritiska, konstaterar hon.
Kollegan Annelie Forslund började på BAE Systems Hägglunds i höstas och har en bakgrund som managementkonsult. Hon har examen i teknisk fysik och lockades av de spännande arbetsuppgifterna på BAE Systems Hägglunds, där hon har rollen som produktägare i ERP/ finans.
– Det handlar mycket om nätverkande för att förstå behoven, sätta upp processer, prioritera projekt och ta fram digitala strategier tillsammans med verksamheten. Funktionen är företagsövergripande och jag får serva i stort sett alla verksamhetsområden. Allt ska flöda på ett bra sätt, och vi arbetar med ett helhetsperspektiv, säger hon.
Annelie har på många sätt fått utforma sin roll själv, utifrån de behov hon ser.
– Jag har ett stort mandat och frihet och arbetar självständigt, vilket är kul och stimulerande. Här pågår ett stort förändringsarbete, som det är väldigt roligt att vara del av, säger hon.

Kraftig expansion
Annelie och Karin lyfter fram att BAE Systems Hägglunds befinner sig i en särskilt spännande fas, med en mycket snabb digital transformation. Företaget expanderar kraftigt och man har dubblerat antalet medarbetare på bara några år. Nästan hälften av de anställda arbetar med forskning och utveckling, och det finns nu ett stort behov av drivna och engagerade medarbetare inom en rad områden.
Det är inte bara IT-experter som behövs, utan även personer med annan relevant bakgrund, som exempelvis verksamhetsutvecklare och projektledare. Här får du arbeta i en högteknologisk miljö med framtidens avancerade lösningar. Bredden är stor och våra ansvarsområden omfattar allt från drift, teknik och support till systemutveckling, utbildning och projektledning. Cybersäkerhet är också ett stort och viktigt område.
– Det är en väldigt rolig och spännande tid att komma hit, framhåller Karin och Annelie. Kravbilden inom IT ändras snabbt, och det är som att arbeta på snabbrörlig liten start-upp, men med det stora, anrika företagets resurser och renommé. För den som gillar att arbeta med komplexa projekt och förstår logiken i affärssystem finns det så många möjligheter!

BAE Systems Hägglunds

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik utvecklar och producerar bandgående militära fordon som ligger i framkant när det kommer till innovativ försvarsteknologi för extrema och utmanande miljöer. Företaget ingår i den brittiska storkoncernen BAE Systems som har cirka 90 000 anställda i mer än 40 länder. I Örnsköldsvik finns i dag närmare 2 000 medarbetare varav nästan hälften arbetar inom forskning och utveckling. Vi erbjuder många spännande karriärmöjligheter, både för dig med IT-expertis och för dig som brinner för projektledning och verksamhetsutveckling.

www.baesystems.se