Presentation
Sigma Technology IT

På Sigma Technology finns något för alla

Publicerad 13 februari 2024
Foto: Johan Marklund
Christoffer Elmesiöö, enhetschef och Cecilia Wikberg, senior UX designer på Sigma Technology. Foto: Johan Marklund
Christoffer Elmesiöö, enhetschef och Cecilia Wikberg, senior UX designer på Sigma Technology. Foto: Johan Marklund

Sigma Technology ligger åter i topp på listan över Sveriges bästa arbetsgivare.
– Familjekänslan är stor och möjligheterna många. Här kan man utvecklas åt alla tänkbara håll utefter egna intressen och önskemål, säger Cecilia Wikberg och Christoffer Elmesiöö.

Ända sedan starten 1997 har Sigma Technologys vision varit att alltid sätta människan i centrum. Med tiden har den strävan gett allt större genomslag. Verksamheten har under de senaste 11 åren legat i topp på listan över Sveriges bästa arbetsgivare.
– Här finns ett uttalat fokus på att skapa förutsättningar och uppmuntra enskilda medarbetare att påverka, växa och ta sig framåt i kombination med en familjär känsla, säger Christoffer Elmesiöö, som började i verksamheten som utvecklare och konsult 2022, idag arbetar han även som enhetschef.
Hans egen resa inom bolaget har gått snabbt.
– Efter några månader hoppade jag in som teamleader och sedan förra året kombinerar jag jobbet som utvecklare med att vara enhetschef.
En stor fördel är möjligheterna att utvecklas både på djupet och bredden, därför valde Cecilia Wikberg, senior UX designer att börja på Sigma Technology för cirka 1,5 år sedan.
– Jag sökte efter ett konsultbolag som inte bara kunde erbjuda spännande uppdrag utan även en familjär känsla. Sigma Technology månar verkligen om sina anställa och om omvärlden.

Skapa något hållbart på jobbet
Cecilia arbetar idag som UX-designer på ett stort svenskt internationellt flygbolag med fokus på att öka tillväxt och lönsamhet för företaget genom att skapa hållbara och digitala produkter med användaren i centrum.
– Det är ett viktigt uppdrag för att bibehålla den starka konkurrenskraft vi har i Sverige genom att utveckla smarta och hållbara produkter åt våra kunder. Uppdraget varierar i komplexitet och uppgifter vilket passar mig perfekt då jag älskar variation.
Christoffer är idag knuten till ett projekt som fullstack-programmerare med inriktning mot e-handel.
– Utöver det, i chefsrollen, arbetar jag med allt från att ta hand om existerande konsulter till rekrytering till personal och att hitta fler kunder.
Han konstaterar att Sigma Technology växer, verksamheten efterfrågar i stort sett alla it-kompetenser.
– Vi behöver utvecklare på alla nivåer, ny-exad eller 20 års erfarenhet spelar ingen roll, fastslår Christoffer.

Sigma Technology

Sigma Technology Group är en global leverantör av mjukvaruutveckling, produktinformation, inbyggda system, digitala lösningar och IT-infrastruktur med passion för teknik och information. Sigma Technology tillhandahåller även molnlösningar och har som mål att bli en ledande aktör inom området.
Vi har två övergripande prioriteringar, ”Superior supplier value” och ”Superior employment” och jobbar långsiktigt för att vara en inkluderande arbetsplats där våra anställda känner att de får utveckling och blir sedda och uppskattade.
Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför tror vi på lokal förankring i kombination med det större bolagets förmåga att attrahera de främsta kunderna och talangerna.

sigmatechnology.com