Presentation

Inspirerande mångsidighet sporrar till utveckling

Publicerad 15 juni 2017

Jamie Senewiratne, projekt­ledare och verifieringsingenjör och Martin Johansson, supply chain manager på Scanfil.
Jamie Senewiratne, projekt­ledare och verifieringsingenjör och Martin Johansson, supply chain manager på Scanfil.
Med en stor variation i sina uppdrag kräver arbetet på Scanfil Åtvidaberg stor flexibilitet och hög kompetens. I gengäld utvecklas du ständigt och du har aldrig tråkigt. Det är Jamie Senewiratne, projektledare och verifieringsingenjör och Martin Johansson, supply chain manager, överens om.

– Den stora tjusningen med att jobba här är flexibiliteten. Det är en sådan oerhörd variation i produkterna vi producerar, nästa produkt vi tar in kan bli egentligen vad som helst, berättar Martin Johansson.
Han är ansvarig för inköp och kundlogistik på Scanfil i Åtvidaberg dit han kom direkt efter sin examen som civilingejör i maskinteknik vid Linköpings universitet våren 2010.
– Scanfil är en global kontraktstillverkare. I Åtvidaberg sker slutmontering och test av våra kunders produkter. Produktspannet är brett och sträcker sig från medicinteknisk utrustning till industriella produkter samt utrustning för mynt- och sedelhantering. Tillverkningen av de ingående komponenterna sker hos någon av systerbolagen eller hos externa aktörer.
– Dessutom hjälper vi våra kunder med att utveckla koncept eller prototyper till säljbara produkter, berättar Jamie Senewiratne som arbetar med verifiering och projektledning på utvecklingsavdelningen.
Hon är civilingenjör i bioteknik och har arbetat på Scanfil Åtvidaberg i fem år.

Allt du läst i skolan ställs på prov här
Variationen i uppdragen ställer höga krav på flexibilitet och effektivitet hos medarbetarna.
– Det är så otroligt mycket varierande materialflöden som ska optimeras. I stort sett ingen av de produkter vi tillverkar innehåller samma komponenter. Att kunna sy ihop det och skapa en effektiv materialförsörjningskedja är otroligt utmanande och stimulerande. Allt du har läst i skolan ställs på prov och omsätts till verklighet här, berättar Martin Johansson.
– Kundnärheten är något speciellt här också. Vi samarbetar mer med kunderna än vi agerar konsulter för dem, säger Jamie Senewiratne.

Personalens utveckling alltid i fokus
Scanfil i Åtvidaberg har knappt 200 anställda och inkörsporten från examen kan vara till exempel inköp, logistik eller montering. Därifrån är karriärvägarna vidöppna och de interna möjligheterna stora.
Det kan vd Steve Creutz intyga. Från att själv ha börjat som elektroniktekniker på golvet på Scanfil 1986 blev han efter några år produktionstekniker. Därifrån sökte han sig till positionen som produktionschef och sedan till säljchef. För knappa två år sedan tog han klivet till vd för Scanfil Åtvidaberg.
– Det är väldigt viktigt för oss att hela tiden utveckla vår personal och vi erbjuder alltid möjligheter internt. Eftersom vi är en global koncern finns också möjligheter att arbeta inom Scanfil i andra delar av världen, säger Steve Creutz.

Scanfil
Scanfil är en internationell kontraktstillverkare och systemleverantör för elektronikindustrin. De erbjuder ett omfattande utbud av tjänster, från produktdesign till produkttillverkning, materialupphandling och logistiklösningar. Utöver anläggningarna i Åtvidaberg och Malmö finns Scanfil även i Finland, Kina, Polen, Estland, Ungern, Tyskland och USA.
www.scanfil.com

www.scanfil.com