Presentation

Vi arbetar med flera av Sveriges mest spännande byggprojekt

Publicerad 15 juni 2017

Henrik Andersson och Frida Nordvall på Regionfastigheter. Foto: Freddy Billqvist
Henrik Andersson och Frida Nordvall på Regionfastigheter. Foto: Freddy Billqvist
– Om man vill jobba i en professionell byggorganisation med stora utvecklingsmöjligheter och några av Sveriges mest spännande och påkostade byggprojekt, då ska man börja hos oss, säger Frida Nordvall, enhetschef byggproduktion på Regionfastigheter.

Frida Nordvall arbetade tidigare som byggprojektledare inom privat sektor och ledde bland annat arbetet med bygget av den nya onkologiavdelningen vid universitetssjukhuset i Lund.
– När uppdraget var slut fick jag ett jobberbjudande från Regionfastigheter och tackade ja, ett beslut jag inte har ångrat.
Det är nu drygt två år sedan Frida tog steget över till beställarsidan. Första utmaningen blev uppdraget som byggprojektledare för ombyggnaden av sjukhuset i Helsingborg. Sedan ett par månader tillbaka är hon enhetschef för verksamhetens byggprojektledare.
– Jag har tidigare erfarenhet av arbete i ledande positioner, så att bli chef kändes som ett naturligt steg i utvecklingen.
Henrik Andersson har en lite annorlunda bakgrund. Efter många år som ingenjör inom kraftverksindustrin började han för två år sedan som projektledare inom VVS på Regionfastigheter.
– Det kan låta som ett stort hopp men faktum är att du som projektledare inom Regionfastigheter arbetar med en mycket högteknologisk industri, den medicintekniska utrustningen på regionens sjukhus är toppmodern. Inom kärnkraftsteknologin tummar du inte på någonting när det gäller säkerhet, och det är lite utav samma tänk här.

Helhetsbild
En av de stora fördelarna med jobbet, menar Henrik, är att han får vara med i projekten från start till mål.
– Här får jag under resans gång komma med nya idéer, lösa olika saker och ha kontakt med konsulter inom olika specialistområden. Arbetet sker i nära samarbete med entreprenören och allt vad det innebär, samtidigt som du har vården som kund. I praktiken fungerar jag som en slags medlare mellan beställare, entreprenör och kund för att vi i slutänden få fram en så bra produkt som möjligt. Det är ett enormt stimulerande och utvecklande jobb som jag verkligen kan rekommendera.
Frida nickar instämmande.
– Just nu söker vi fler projektledare till några av våra spännande uppdrag. Den som vill jobba i en professionell byggorganisation med stora utvecklingsmöjligheter ska absolut söka sig hit. En fördel är att vi inte styrs av vinstintresse utan av att åstadkomma god kvalitet. Det är en viktig skillnad mot den privata sektorn, och som för med sig ett stort mandat att styra och påverka sina projekt.

Regionfastigheter
Region Skåne genomför just nu de största satsningarna någonsin på sjukhusområdena i Helsingborg, Malmö, Lund och Ängelholm. Regionfastigheter ansvarar för den samlade planerings- och byggprocessen från behovsanalys till idrifttagande. Arbetet sker i nära samverkan med berörd verksamhet där Regionfastigheter har en samordnande och stödjande roll.

Regionfastigheter
Region Skåne
291 89 Kristianstad
Tel:040-675 38 18
www.regionskane.se

www.regionskane.se