Presentation
ALTEN

Påverka karriären och utvecklas

Publicerad 22 augusti 2018
Malina Borg Sigg, Business Manager på ALTENs kontor i Stockholm. Foto: Gonzalo Irigoyen
Malina Borg Sigg, Business Manager på ALTENs kontor i Stockholm. Foto: Gonzalo Irigoyen

Oavsett om du vill fördjupa dig som specialist eller jobba brett som generalist så erbjuder ALTEN spännande karriärmöjligheter för teknik- och IT-konsulter. Här kan du utvecklas med utmanande uppdrag och bidra till att skapa framtidens mest innovativa lösningar.

Ulrika Lin, Senior Manager och Global Account Manager på huvudkontoret i Göteborg.
Ulrika Lin, Senior Manager och Global Account Manager på huvudkontoret i Göteborg.

– Det är högt i tak och chefer och ledning vill att medarbetarna ska utvecklas och trivas. Man får snabbt ta ansvar och driva egna idéer, säger Malina Borg Sigg, Business Manager på ALTENs kontor i Stockholm.
Malina, som läst till civilingenjör industriell ekonomi med inriktning tillämpad IT och programvaruteknik på Blekinge tekniska högskola, kände direkt att hon hamnat rätt när hon började som gruppchef på ALTEN IT i Stockholm. ALTEN erbjuder tydliga, individuella utvecklingsplaner och en rad karriärvägar att välja på, i Sverige och globalt, inom IT, teknik och Life Science.
– Här finns möjlighet att jobba både brett och djupt som konsult, eller att välja en roll som chef och ledare. ALTEN investerar i sina medarbetare och har en väldigt stöttande, positiv kultur.
En annan aspekt är att ALTEN är en del av samhällsbygget. Här bidrar man till att utveckla lösningar för framtidens infrastruktur, industri och sjukvård.
– Det är roligt att aktivt kunna påverka samhällets utveckling, med lösningar som ligger i den absoluta framkanten, säger hon.

Jobbar med helheten
Malinas kollega Ulrika Lin, som är civilingenjör inom mekanik, med examen från Luleå tekniska högskola, kom till ALTEN för sex år sedan efter flera år på globala företag inom tillverkningsindustrin, IT och telekom. Som Senior Manager och Global Account Manager på huvudkontoret i Göteborg, arbetar Ulrika mycket med långsiktiga, strategiska frågor.
– Jag var nyfiken på att pröva något nytt och lockades av att ALTEN är ett väldigt dynamiskt företag med många möjligheter. Här har man som medarbetare ett helt annat grepp om helheten och är engagerad i affären genom hela processen. Det är enormt kul att möta människor och att ha en så nära kontakt med slutkunden, säger hon.
Även Ulrika lyfter fram den lyhörda företagskulturen, där medarbetarna har stora chanser att påverka sin egen karriär och pröva sina vingar i olika roller.
– Här månar man om sina egna och många rekryteringar görs internt. Det ger verkligen möjlighet att utvecklas både som person och professionellt.
Få jobb är så omväxlande, stimulerande och lärorika som att arbeta som teknikkonsult, menar Ulrika.
– Om man är nyfiken, innovativ och engagerad och gillar att leverera de allra bästa lösningarna för kunden så passar man här på ALTEN.

ALTEN

ALTEN levererar kompetens för världsledande företag inom Energy, Telecom, Automotive, Defence & Aerospace, Life Science och Industry och är verksamt genom hela produktutvecklingskedjan. Kontoren finns i Göteborg, Stockholm, Lund, Linköping, Norrköping, Västerås, Jönköping, Örebro, Umeå, Sundsvall, Skellefteå och Luleå. ALTEN Group har över 28 000 medarbetare och verksamhet i 20 länder och erbjuder spännande karriärmöjligheter för teknik- och IT-konsulter.

www.alten.se