Presentation
ABB

Spännande möjligheter på ABB

Publicerad 8 mars 2021
Elin Löfvendahl, agil projektledare.
Elin Löfvendahl, agil projektledare.

Digitaliseringen av industrin driver på innovationstakten på ABB Process Industries. Här utvecklas medarbetarna genom att jobba i spännande projekt och stötta varandra. Ny teknik skapar nytta för kunderna.

Ny teknik ger stora möjligheter, men det gäller att använda den rätt för att maximera nyttan. Elin Löfvendahl är agil projektledare med ett stort intresse för hur tekniken kan hjälpa oss.
– Jag jobbar med digitaliseringsprojekt i svensk industri och drivs av att kunna underlätta för våra kunder med ny teknik. Min utbildning till civilingenjör handlade om både den tekniska sidan och förståelsen för hur människan tar till sig digitaliseringen. Den kunskapen har jag nytta av.

Jobba med oss på ABB. Klicka här för att se våra lediga tjänster.

Säkrare med IT
Elin Löfvendahl jobbar bland annat med digitala gruvprojekt, där Sverige är ett av de länder som har kommit längst.
– Vi jobbar med att ta fram nya metoder och smartare lösningar för framtidens hållbara gruvdrift. Vi jobbar också med att säkerställa hög produktivitet för våra kunder genom att bevaka deras processer online. ABB är ett roligt företag att jobba på, det händer mycket.
En annan typ av säkerhet handlar om skydd mot dataintrång. Mattias Karp Gidlöf jobbar med IT-säkerhet i industriella styrsystem.
– Styrsystem för stålverk, gruvor och annan industri hotas av IT-attacker. En svår balans är att samtidigt som säkerheten är otroligt viktig, ska produktionssystemen alltid vara igång. Det betyder att jag oftast behöver implementera lösningar under pågående produktion. IT-säkerhet är ett ständigt evolverande område där jag aldrig blir fullärd, säger Mattias Karp Gidlöf.

Mattias Karp Gidlöf, expert på automations- och cybersäkerhet. Foto: Jonas Bilberg
Mattias Karp Gidlöf, expert på automations- och cybersäkerhet. Foto: Jonas Bilberg

Stöttande medarbetare
Nyfikenhet och teknikintresse är bra egenskaper för den som vill jobba med IT på ABB. Samtidigt som du hela tiden behöver utvecklas och lära dig nya saker, är du aldrig ensam.
– Jag har mycket kompetens i ryggen eftersom duktiga medarbetare gärna delar med sig av sin kompetens. För att områden inte ska vara för personberoende, sprider vi gärna kunskap mellan kollegor. Det handlar om att hjälpa kunderna i slutänden, berättar Mattias Karp Gidlöf.
Variation, nya utmaningar och härliga kollegor är bara några av fördelarna med att arbeta på ABB. Elin Löfvendahl har bara en sak hon vill förändra:
– Många tjejer är lite skrämda av industrin och tror att det är så svårt. Genom att våga och vara nyfiken, kommer du långt. Jag vill gärna se fler kvinnor inom industrin.

Jobba med oss på ABB. Klicka här för att se våra lediga tjänster.

ABB

ABB är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Företaget är en pionjär inom banbrytande teknik för digitala industrier. Nu behöver ABB fler ingenjörer inom IT, datateknik och teknisk fysik samt data- och systemvetare.

new.abb.com/se/jobba-hos-oss