Presentation
Zenseact

Jobba i frontlinjen för autonoma bilar!

Publicerad 13 februari 2023
Foto: Josefine Järlbrink / Elite Studio
Domenic Geiseler och Alessia Knauss på Zenseact. Foto: Josefine Järlbrink / Elite Studio
Domenic Geiseler och Alessia Knauss på Zenseact. Foto: Josefine Järlbrink / Elite Studio

Vill du vara med och utveckla banbrytande teknologi som bidrar till att radikalt minska antalet allvarliga bilolyckor? På Zenseact är det nollvision som gäller – noll dödsfall, noll allvarliga skador och slutligen noll olyckor – och vägen dit går genom avancerade mjukvarulösningar för självkörande bilar.

Varje år omkommer närmare 1,5 miljoner människor världen över i trafikolyckor. Ytterligare 50 miljoner skadas, många av dem svårt. På Zenseact vill vi ändra på det. Genom att utveckla mjukvara för automatisering av bilars förarstödssystem bidrar Zenseact till säkrare fordon. Förutom att stödja föraren och erbjuda en säkrare bilfärd innebär Zenseacts mjukvara även en behagligare resa. Vår produkt kommer att nå konsumenterna i de nya bilmodellerna Volvo EX90 och Polestar 3.
– Jag lockades av Zenseacts nollvision, att på riktigt kunna bidra till något som är så viktigt för samhällsnyttan. Det är dessutom ett otroligt spännande och komplext område där vi hela tiden flyttar gränserna, berättar Alessia Knauss, som har en doktorsgrad i software engineering från University of Victoria, Kanada. Sin postdoc gjorde hon på Chalmers och hon kom till Zenseact för två år sedan.
På Zenseact har Alessia fått möjlighet att kombinera sitt intresse för forskning med praktisk utveckling. Att bättre förstå hur AI och den mänskliga föraren kan komplettera varandra och utifrån denna förståelse utveckla användarvänliga, intuitiva funktioner är några av Alessias fokusområden.

Jobba med oss på Zenseact. Klicka här för att läsa mer

Kreativt och inspirerande
Hennes kollega Domenic Geiseler är civilingenjör i maskinteknik med en master i teknisk fysik från Chalmers. Han hade redan under studietiden en passion för självkörande fordon och kom till Zenseact i augusti i fjol. Nu arbetar han bland annat med att kalibrera sensorer i komplexa system. Domenic beskriver Zenseact som en pionjär inom sitt område, och precis som för Alessia är samhällsnyttan en stark drivkraft hos honom. Han vill även lyfta fram företagskulturen.
– Det är en väldigt kreativ, dynamisk och inspirerande arbetsplats och vi uppmuntras att driva egna idéer. Det är också ok att misslyckas, vi har en anda av att lära av misstagen och lösa utmaningar tillsammans, berättar han.
På Zenseact finns också en svårmatchad mångfald, med medarbetare från över 50 länder. Gemenskapen är stark och det anordnas allt från kulturfika och språkcafé till skidresor. Här är medmänsklighet ett ledord, både i produkterna och i arbetsmiljön.

Zenseact

Zenseact är ett helägt dotterbolag till Volvo Cars. Företaget utvecklar mjukvara i den absoluta frontlinjen för framtidens säkra autonoma fordon. Här finns en rad karriärmöjligheter för IT-specialister som brinner för att skapa en säkrare trafikmiljö. Vi söker bland annat dig som har en bakgrund inom C++, deep learning, systemarkitekter och cloud engineering.

Läs mer på: www.zenseact.com