Presentation
Göteborgs stad

Kombinerar jobb i teknikens framkant med samhällsnytta

Publicerad 13 februari 2023
Foto: Josefine Järlbrink / Elite Studio
Patrik Sällström, IT-arkitekt på Intraservice IT Infrastruktur och Vincent Sari, utvecklare inom integration och automation. Foto: Josefine Järlbrink / Elite Studio
Patrik Sällström, IT-arkitekt på Intraservice IT Infrastruktur och Vincent Sari, utvecklare inom integration och automation. Foto: Josefine Järlbrink / Elite Studio

Göteborgs Stad erbjuder stora utvecklingsmöjligheter för systemutvecklare och andra yrkesgrupper som vill jobba med IT i teknikens framkant.
– Här finns alla förutsättningar att växa som yrkesperson och samtidigt skapa mening för många, säger Patrik Sällström, IT-arkitekt.

Patrik Sällström, IT-arkitekt på Intraservice IT Infrastruktur, har arbetat med IT inom Göteborgs Stad sedan 2012.
– Jag har under de gångna åren på Intraservice jobbat med olika tekniska områden inom datacenter, som servrar, operativsystem och plattformar. Under senare år har jag gått till en mer övergripande roll som IT-arkitekt på Intraservice. Det handlar i princip om att hjälpa organisationen att göra rätt vägval, vilket kan gälla både teknik och olika organisatoriska frågor.
Att han inte känt något behov av att byta arbetsgivare beror främst på den stora variation och det hav av utvecklingsmöjligheter som verksamheten erbjuder.
– Vi har ett brett spektrum av kunder som omfattar allt från skola, vård och omsorg till lokaler och trafik. Det byggs även fastigheter och broar i stadens regi! Allt detta ska vi tillhandahålla tjänster för. Det innebär att du hos oss kan stöta på all IT-teknik du kan tänka dig. Sammantaget ger verksamheten många olika utvecklingsvägar.
– Extra plus är att få bidra till förändringar som gynnar människor och att resultatet av vårt arbete syns ute i samhället, säger Patrik Sällström.

Jobba med IT i Göteborgs Stad. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Gör skillnad
Vincent Sari, utvecklare inom integration och automation är inne på samma spår.
– Man gör skillnad och kan påverka mycket därute bland medborgarna. Det känns bra att det man gör kommer till nytta för andra.
Under de åtta år som gått sedan Vincent, som ganska nyutexaminerad systemutvecklare med några års yrkeserfarenhet, började på ICC, Integration Competence Center. Här har han främst jobbat med utveckling och integration mellan olika system.
– Men det finns massor med karriärvägar och lockande IT-projekt. Vi har till exempel nyligen startat en organisation som arbetar med automation, RPA inom Blue Prism, det är både stort och spännande.

Goda utvecklingsmöjligheter
Sara Andersson arbetar sedan snart fyra år tillbaka som systemspecialist inom Intraservice IT Infrastruktur.
– Jag läste in en fil.kand. i datavetenskap och kom in på Intraservice som konsult. När det utlystes nya tjänster skickade jag in en ansökan, ett beslut jag inte ångrat. Jag trivs så himla bra med arbetsuppgifter, kolleger och med att det är möjligt att arbeta hemifrån delar av arbetstiden vilket gör att jag kan få ihop livspusslet med jobb, barn och familjeliv.
Saras främsta jobbfokus på dagarna är brandväggar.
– Jag hjälper folk som har problem när deras program inte kan kommunicera med varandra, och är projektledare för alla brandväggskonfigureringar vi gör just nu i samband med att verksamheten byter utrustning.
Precis som Patrik och Vincent lyfter Sara fram de goda utvecklingsmöjligheterna som finns i verksamheten.
– Jag visste ganska tidigt i karriären att jag ville bli någons slags verksamhetsarkitekt, mycket för att jag är en person som gillar struktur och ordning, att styra upp och samla ihop. Det har resulterat i att jag gradvis slussats in i den rollen, vilket bottnar i en lyhörd ledning. Idag har jag en yrkesroll som ligger i linje med mina personliga egenskaper vilket är jätteroligt.
De tre kollegorna vill varmt rekommendera andra med IT-intresse att söka sig till Göteborgs Stad.
– Här ges både ny-exade och mer erfarna möjligheter att växa i sin yrkesroll, säger Vincent. Sara framhåller fördelen med att kunna prova många nya saker utan att behöva byta arbetsgivare.
– Jag skulle beskriva det som att vara i konsultbranschen fast med en trygg anställning.
– En av de största fördelarna är att du har möjlighet att utvecklas och anta nya utmaningar i takt med att kunskap och erfarenhet ökar, så du hinner aldrig bli uttråkad, fastslår Patrik.

Sara Andersson, systemspecialist inom Intraservice IT Infrastruktur. Foto: Josefine Järlbrink / Elite Studio
Sara Andersson, systemspecialist inom Intraservice IT Infrastruktur. Foto: Josefine Järlbrink / Elite Studio

Jobba med IT i Göteborgs Stad. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Göteborgs stad

Göteborgs Stad gör stora satsningar inom IT och digitalisering, och utveckling sker inom många spännande områden som till exempel stadens användning, kundservice och uppkopplade system. Tillsammans har vi stora möjligheter att påverka och göra skillnad.

www.goteborg.se