Presentation
IT på Länsförsäkringar

På Länsförsäkringar går it- och affärsutveckling hand i hand

Publicerad 13 februari 2023
Pelle Bäckström och Tedy Mduma, .NET-utvecklare på Länsförsäkringar. Foto: Johan Marklund
Pelle Bäckström och Tedy Mduma, .NET-utvecklare på Länsförsäkringar. Foto: Johan Marklund

På Länsförsäkringar är it numera helt integrerat med verksamhetens affärer.
– Tiden då it enbart var en supportfunktion till övrig verksamhet är sedan länge förbi. Hos oss går it-utveckling och affärsutveckling hand i hand, säger Ulrica Holmgren, CIO på Länsförsäkringar.

Tedy Mduma kom in på Länsförsäkringar via bolagets talangprogram. Med sig i bagaget hade hon en examen från systemvetarprogrammet i Uppsala och ett års studier i datavetenskap.
– Jag ville ha ett spännande jobb inom systemutveckling, och fastnade för Länsförsäkringars vision och värderingar. Deras tankar kring engagemang, tillit, öppenhet och professionalism tilltalade mig, och med facit i hand vet jag att det är ledord som fungerar även i praktiken.
Efter ett år i talangprogrammet anställdes Tedy som .Net-utvecklare inom bolagets liv- och pensionsaffär.
– Under mina första månader som anställd jobbade jag mycket med ärendehanteringssystem, samtidigt som jag fick gå många olika kurser och certifieringsutbildningar inom till exempel SAFe. Idag jobbar jag brett med olika applikationer och utvecklar lösningar efter verksamhetens behov.

Var med och forma Länsförsäkringars digitala framtid. Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

I framkant
Pelle Bäckström har en liknande bakgrund, läste systemvetenskap i Uppsala och tog examen mitt under brinnande pandemi.
– Det var en otrygg tid och ganska svajigt på arbetsmarknaden, och för oss nya var det tufft. Att jag sökte till Länsförsäkringars talangprogram berodde mycket på att bolaget kändes som en trygg och stabil arbetsgivare. Min uppfattning var också att it-verksamheten låg teknikmässigt långt framme.
Med året i talangprogrammet och sju månader som .NET-utvecklare inom Länsförsäkringars sakförsäkringsaffär bakom sig konstaterar Pelle att hans magkänsla var helt rätt.
– Länsförsäkringar är en bra arbetsgivare som erbjuder attraktiva förmåner, allmänt bra villkor och it-jobb i teknikens framkant.

Bra start
På frågan om han kan rekommendera andra systemvetare och it-intresserade att söka sig till Länsförsäkringar i allmänhet och it-verksamheten i synnerhet kommer svaret snabbt.
– Vill man jobba med de senaste teknikerna inom it-utveckling, ha kul på jobbet, bra förmåner och stora utvecklingsmöjligheter så ska man söka sig hit.
Tedy instämmer och flikar in att kunniga och hjälpsamma kollegor är ett stort plus.
– Jag hade en väldigt bra mentor som faktiskt hade utvecklat systemet som jag jobbade i under talangåret. Det gjorde det lätt att få klara och detaljerade svar på de frågor jag hade. Min mentor och alla andra kunniga kollegor gjorde tillvaron lätt; jag kunde inte ha fått en bättre start på yrkeslivet.

Talangprogrammet
Även CIO Ulrica Holmgren är mycket nöjd med talangprogrammet som drivs i samarbete med Nexer. Genom ett specialanpassat utbildningsprogram får talangerna under ett år fördjupa sina tekniska kunskaper i kombination med praktiskt arbete i ett av verksamhetens it-team.
– Hur väl vi lyckas i verksamheten kokar ner till att vi lyckas attrahera rätt kompetens och att människor trivs och utvecklas hos oss. Genom talangprogrammet får vi in nya krafter, härlig energi och nya spännande synsätt. Det är ett roligt och lärorikt år där talangerna också bygger ett starkt nätverk i alla delar av Länsförsäkringar, något som de har stor nytta av efteråt.
Hon påpekar att it inom Länsförsäkringar numera är helt integrerat med verksamhetens affärer.
– Vi arbetar enligt SAFe, ett agilt arbetssätt med fokus på att leverera värde till slutanvändarna. Det är kund­ernas behov och förväntningar som ligger till grund för våra lösningar. För oss inom it handlar det om att ligga steget före och leverera säkra och användarvänliga produkter inom bank, pension och försäkring, trygga lösningar som gör skillnad i våra kunders vardag, säger Ulrica.

Ulrica Holmgren, CIO på Länsförsäkringar. Foto: Adrian Leopoldson

Var med och forma Länsförsäkringars digitala framtid. Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar består av 23 lokalt kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda utvecklings- och servicebolaget Länsförsäkringar AB. Vi bedriver verksamhet inom försäkring, bank och pension samt erbjuder en rad spännande karriärmöjligheter för it-specialister som vill arbeta i en agil miljö med ständigt nya utmaningar.

Nyfiken? Läs mer på: LF.se/itjobb