Presentation
Länsförsäkringar AB Digital transformation

Här kan du utvecklas och ha roligt under tiden

Publicerad 13 februari 2024
Foto: Johan Marklund
Ivar Djerf, Java-utvecklare, Amanda Jensen, Data Scientist och Arne Bolstad, Senior .NET Developer hos Länsförsäkringar. Foto: Johan Marklund
Ivar Djerf, systemutvecklare inom sakförsäkring hos systemutvecklare, Länsförsäkringar AB. Amanda Jensen, Data Scientist och Arne Bolstad, Senior .NET Developer hos Länsförsäkringar AB. Foto: Johan Marklund

Inom Länsförsäkringar AB finns många möjligheter för den som vill utvecklas inom IT.
– Du kan komma in med en typ av kompetens och sedan bredda eller fördjupa dig så mycket du vill. Här kan alla hitta sin väg och ha roligt under tiden, säger Ivar Djerf, systemutvecklare inom sakförsäkring, Länsförsäkringar AB.

På Länsförsäkringar AB pågår en omfattande digital transformation och modernisering av IT-funktioner och arbetssätt, vilket skapar många spännande tjänster och utvecklingsmöjligheter. Ivar Djerf som studerat systemvetenskap och programvaruteknik vid Uppsala universitet hade redan jobbat ett par år när han sökte sig till Länsförsäkringar AB.
– Jag ville ha ett utmanande arbete med möjlighet att utveckla mina kunskaper inom systemutveckling. Valet föll på Länsförsäkringar AB eftersom de har erkänt stor kunskap inom området. Efter 1,5 år i verksamheten kan jag konstatera att jobbet blivit ännu bättre än jag tänkt mig. Min roll som Java-utvecklare har öppnat en hel värld av möjligheter.
Amanda Jensen är inne på samma linje. Efter sin examen från Umeå universitets civilingenjörsprogram i industriell ekonomi blev det några år som analytiker på mindre bolag. 2019 började hon som Data Scientist på Länsförsäkringar AB.
– Jag valde Länsförsäkringar AB för att det är ett bolag med en bred affär och stor marknadstäckning både inom bank, pension och försäkring, vilket är väldigt spännande ur ett kundanalysperspektiv.

Nya tekniker
Under Amandas år i bolaget har nya tekniker som maskininlärning och AI fått ett allt större fokus i verksamheten.
– Förra sommaren startades ett nytt Data Scientist Team, där vi jobbar med maskininlärning och generativ AI, och bland annat har Länsförsäkringar AB en egen Chat GPT. Det händer massor inom området, och teamet har redan utökats med fyra nya kollegor vilket är jättekul.
Arne Bolstad började som Senior .NET Developer inom Team Digital och IT i höstas. Med sig i bagaget hade han en examen som systemvetare från Lunds tekniska högskola, och över 20 år i yrket.
– Jag har provat på många olika roller, företag och branscher. Att jag sökte mig hit beror på att Länsförsäkringar AB befinner sig i en spännande tid som genererar många intressanta IT-projekt. Efter ett halvår i företaget kan jag säga att jobbet överträffat alla förväntningar. Jag gillar verkligen variationen, professionalismen, öppenheten och alla möjligheter som organisationen erbjuder.

Lärande organisation
Ivar påpekar att Länsförsäkringar AB är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap.
– Mitt jobb har inneburit att jag har lärt mig både nya tekniker och områden vilket breddat mitt eget kompetensregister på kort tid. Just nu går jag en intern utbildning i Cloud Base Engineer Infrastructure tillsammans med flera kollegor. Jag ser även fram emot en Javakonferens som har fokus på den nyaste tekniken inom området. Det här är bara några exempel, det finns massor av roliga utvecklingsmöjligheter.
Amanda berättar att hon under våren ska styra in på ett nytt område.
– Idag arbetar jag mycket med maskininlärning inom marknadsföring. Nu ska jag applicera mina kunskaper på ett för mig nytt segment, bedrägerier. Det känns både spännande och tryggt eftersom jag kommer att ha väldigt kompetenta kollegor i ryggen som jag kan rådfråga och lära mig saker av.
På frågan om hon kan rekommendera andra it-experter att följa hennes exempel och söka sig till Länsförsäkringar AB kommer svaret snabbt.
– Ja, verkligen. Länsförsäkringar AB är en väldigt flexibel arbetsgivare som värnar om sina anställda. Här finns också en stark kunskapskultur med fokus på ständig förbättring, samarbete och kunskapsdelning. Den positiva arbetsmiljön stimulerar och gör att man vill växa och lära sig nya saker.
Ivar är inne på samma linje:
– Jag har redan rekommenderat mina gamla studiekompisar att börja här. Förutom de goda utvecklingsmöjligheterna och många karriärspåren är det en väldigt trevlig företagskultur, jag har underbara kollegor. Många av dem har varit här väldigt länge vilket säger en hel del.
Arne påpekar att it-verksamheten inom Länsförsäkringar AB har ett uttalat fokus på innovation.
– Den inriktningen gör att även IT-folk med lång erfarenhet kan fortsätta att utvecklas. Dessutom är Länsförsäkringar AB ett bolag med sunda värderingar, och som ägs av sina kunder. Man känner sig stolt över att jobba här.

Länsförsäkringar AB

Länsförsäkringar AB består av 23 lokalt kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda utvecklings- och servicebolaget LFAB. Vi bedriver verksamhet inom försäkring, bank och pension, och vi erbjuder en rad spännande karriärmöjligheter för IT-specialister som vill arbeta i en agil miljö med ständigt nya utmaningar.

jobb.lansforsakringar.se/