Presentation
Bolagsverkets IT-avdelning

Vi växlar upp – många nya kompetenser behövs!

Publicerad 13 februari 2023
Foto: Pär Olert
Patrik Westman och Yvonne Odsberg på Bolagsverket. Foto: Pär Olert
Patrik Westman och Yvonne Odsberg på Bolagsverket. Foto: Pär Olert

Bolagsverkets digitala satsning och förändrade roll innebär att det finns många spännande utmaningar att lösa. Tekniken är en, där en modern och robust infrastruktur som kan garantera säkerheten och tillförlitligheten är en viktig del. En annan handlar om att ha tillgång till rätt kompetenser som vill vara med, kan driva och tänka nytt när framtidens lösningar ska designas.

Den fas som Bolagsverket är inne i innebär bland annat att modern teknik och nya arbetssätt blir en viktig del av framtidens lösningar. Det förändrar hela Bolagsverket som arbetsplats. Joel Tostar, chef på IT-avdelningen förklarar:
– Vi är mitt inne i en teknik- och kulturförflyttning där vi behöver mycket ny kompetens inom många olika områden. Därför förstärker vi nu med flera nya kompetenser och vi söker de som vill vara med och utveckla inte bara det svenska företagandet, utan också hela samhället.

Klicka här för att besöka oss på LinkedIn

Klicka här för att se våra lediga tjänster

Stor portion av kreativitet och nytänkande
De nya behoven i kombination med användandet av ny teknik förändrar hur Bolagsverket arbetar med systemutveckling. Kreativitet och nytänkande är två nyckelbegrepp. Yvonne Odsberg, systemförvaltare, berättar:
– Jag fungerar som en översättare mellan verksamheten och IT och skapar lösningar utifrån verksamhetens och kundernas behov. Det är ett otroligt roligt och intressant jobb, särskilt då vi har stort eget ansvar och stor kreativ frihet i arbetet.
Även IT-infrastrukturen förändras snabbt och förmågan att koppla ihop infrastrukturen med de applikationer och IT-tjänster som utvecklas är viktig.
– Vi jobbar inte med förvaltning, vi jobbar i spetsen av en snabb utveckling där vi får testa nya komplexa tekniker. Jag lär mig något nytt varje dag, berättar Patrik Westman, IT-arkitekt.
Både Patrik och Yvonne lyfter också fram den goda stämningen som finns både i de egna teamen och inom Bolagsverket som helhet.
– Hos oss är teamet viktigt och att vi kan ha roligt samtidigt som vi löser våra utmaningar. Vi har kontinuerlig kompetensutveckling – jag har själv gått från att vara trainee till IT-arkitekt, på relativt kort tid. Bolagsverket ger oss den typen av utvecklingsmöjligheter, säger Patrik Westman.

Bolagsverkets IT-avdelning

Bolagsverket skapar förutsättningar för ett näringsliv där man kan lita på varandra. Vi har moderna lokaler i Sundsvall och har drygt 600 anställda på flera platser i landet. Vi arbetar ständigt med att utveckla arbetsmiljön, har hälsa i fokus och generösa förmåner. Hos oss arbetar vi med agila arbetssätt där vi vill utvecklas och ha roligt tillsammans. Bolagsverkets IT-avdelning består av enheterna IT-arkitektur, metod och kvalitet, IT-tjänsteleverans och IT-produktion.

#viärbolagsverket
bolagsverket.se