Presentation
Fortifikationsverket Försvar

Var med och stärk Sveriges försvar

Publicerad 13 februari 2024
Foto: Pierre Pocs
Monika Pettersson, Jessica Collin och Vikesh Kara på Fortifikationsverket. Foto: Pierre Pocs
Monika Pettersson, Jessica Collin och Vikesh Kara på Fortifikationsverket. Foto: Pierre Pocs

På grund av det försämrade omvärldsläget växer Fortifikationsverket snabbt och mycket. Nu finns det möjlighet att tillsammans med engagerade medarbetare göra skillnad för Sveriges säkerhet.

Fortifikationsverket letar efter kollegor som vill vara med och bidra till ökad försvarsförmåga för ett tryggt och fritt Sverige. Myndighetens stora expansion öppnar för en mängd möjligheter för it-enhetens medarbetare.
– Det händer väldigt mycket hela tiden vilket är väldigt spännande, säger Monika Pettersson, förvaltningsledare och teamledare för gruppen förvaltning och utveckling.
Tillsammans med sina medarbetare ansvarar Monika bland annat för utveckling och förvaltning av verksamhetssystem. Just nu implementerar de en helt ny systemförvaltningsmodell baserad på Pm3.
– Det känns väldigt tryggt att arbeta på en myndighet och jag gillar att vårt arbete fyller en viktig samhällsfunktion. Att jag dessutom har väldigt bra kollegor är ytterligare en stor fördel, säger hon.
Vikesh Kara anställdes som systemutvecklare men arbetar idag som lösningsarkitekt och ansvarar för it-enhetens arkitektkontor.
– Jag får jobba väldigt brett; vi har ett it-landskap som till viss del genomgår en modernisering för att kunna möta upp morgondagens behov. Inom infrastruktur tittar vi till exempel på att etablera förmåga kring containerdrift, inom systemutveckling arbetar vi med att lyfta tekniska arv till att ge verksamheten mer adekvata systemstöd. Vi genomför it-upphandlingar för byten av lösningar och är med för att säkerställa att kommande infrastruktur, plattformar och applikationsstöd når upp till myndighetens behov och krav, säger han.

Stora utvecklingsmöjligheter
Möjligheterna att testa nya roller är något som han uppskattar. Han är även positiv till att medarbetarna är delaktiga i att ta fram sina utbildningsplaner och är aktiva i utvecklandet av sin roll.
Att Fortifikationsverket är en arbetsplats med många möjligheter är något som it-teknikern Jessica Collin kan intyga. Trots att hon snart har arbetat två decennier på myndigheten utvecklas hon fortfarande.
– Jag har arbetat med allt från inköp och licenshantering till installationer och i olika typer av projekt. Idag arbetar jag i gruppen för it-säkerhet och ingen dag är den andra lik. Jag är en person som älskar att lösa problem och jag har aldrig tråkigt på jobbet, säger hon.

Fortifikationsverket

Fortifikationsverket äger, utvecklar och förvaltar Sveriges försvarsfastigheter och vi är experter på säkerhet och fortifikation. Huvuduppdraget är att leverera robust och säker infrastruktur till totalförsvaret i form av mark, anläggningar och lokaler – i fred, kris och krig.
De 1 100 medarbetarna är utspridda över hela landet, men it-enheten är stationerad på huvudkontoret i Eskilstuna. Fortifikationsverket kommer under året att söka bland annat nätverksspecialister, it-säkerhetstekniker, licens- och sambandsansvariga och it-specialist för webb.

fortifikationsverket.se