Presentation
Elbit Systems Sweden IT i framkant

Väx med oss på Elbit Systems!

Publicerad 13 februari 2024
Foto: Julia Sjöberg
Anna, Gashaw, Theodor och Hanna trivs alla bra med det agila arbetssättet på Elbit Systems Sweden. Foto: Julia Sjöberg
Anna, Gashaw, Theodor och Hanna trivs alla bra med det agila arbetssättet på Elbit Systems Sweden. Foto: Julia Sjöberg

Vill du arbeta med IT-lösningar i den absoluta framkanten, med fokus på försvar och säkerhet? Elbit Systems är en världsledande koncern som nu växer snabbt på den svenska marknaden. Här erbjuds en rad spännande karriärmöjligheter i en dynamisk, snabbrörlig och kreativ miljö.

Elbit Systems Sweden grundades 2020 och är en del av den världsledande försvarskoncernen Elbit Systems, som levererar produkter, system och lösningar inom en rad olika områden, främst försvar och säkerhet. I Sverige bygger Elbit nu upp egen leverans- och utvecklingsförmåga, och företaget har utsetts till strategisk partner till Försvarets Materielverk och Försvarsmakten inom ledningsstöds- och kommunikationsområdet. Under tio år kommer Elbit dessutom att vara digitaliseringspartner till Armén. Allt detta innebär att Elbit nu står inför en snabb expansion både i antal medarbetare och geografiskt i Sverige.
– Det är en otroligt rolig tid att komma in i företaget, eftersom man kan påverka strukturer och verksamhet och verkligen göra avtryck och skapa något nytt. Jag har utvecklats enormt mycket professionellt, men även på ett personligt plan, säger Anna, Head of Business Support.

Gör samhällsnytta
Anna, som är ekonom, arbetade tidigare på bank och kom till Elbit för drygt två år sedan. Hon lockades av att få arbeta på ett högteknologiskt företag, med samhällsfokus. Det är samma drivkrafter som hos kollegan Hanna, som har en bakgrund i Försvarsmakten och som sambandsledningsbefäl i marinen, och Theodor, som kommer direkt från värnplikten. Båda tycker att arbetet får ett särskilt värde och mening i och med samhällsnyttan, inte minst i dagens säkerhetspolitiska läge.
Hanna har rollen Project and Customer Success manager, som innebär att hon är projektledare med nära relation till kund, framför allt mot Försvarets Materielverk, FMV.
– Jag var intresserad av att arbeta inom den civila arenan, i ett arbete där mina kunskaper och min erfarenhet från Försvarsmakten kommer till användning. Vi skapar avancerade lösningar i nära samarbete med kunden och ser ett stort värde i att bygga projekten tillsammans. För mig handlar det i slutändan om att bygga ett starkare och säkrare Sverige, säger hon.
Theodor framhåller att medarbetarna på Elbit har en mångfald av olika erfarenheter och att man som ung och ny snabbt kan få eget ansvar.
– Här kommer vi från många olika bakgrunder, det är otroligt dynamiskt och man lär sig väldigt mycket på plats och av varandra. Vissa har erfarenhet av Försvarsmakten, andra inte. Det väsentliga är att man har fallenhet, flexibilitet och ett driv att vilja bidra, menar han.

Lösningar i framkant
Elbit rekryterar nu drivna och engagerade IT-specialister och andra relevanta kompetenser som vill vara med och utveckla verksamheten. Här har du chansen att arbeta med lösningar i den absoluta framkanten, bidra till ett tryggare samhälle och bli en del av ett ungt, nytt företag, som samtidigt är en del av en global, världsledande organisation.
– Vi söker medarbetare som vill driva egna idéer och är djärva i sitt tänkande. Här är ingenting hugget i sten, utan vi arbetar väldigt agilt och processorienterat, med mycket avancerad teknologi. Vi har förtroende för våra medarbetare och ger dem stort svängrum, säger Gashaw, Head of Engineering, som kommit till Sverige från huvudkontoret i Israel för att bygga upp den svenska verksamheten.
Elbit behöver ett brett spektrum av kompetenser, som systemvetare, mjukvaruutvecklare, mekaniska ingenjörer och servicetekniker. De personliga egenskaperna är viktigare än de formella meriterna – du ska gilla att lösa komplexa problem och ta dig an nya utmaningar och att arbeta i en extremt rörlig och föränderlig miljö. Idag har Elbit cirka 40 medarbetare och man planerar att vara det dubbla innan året tar slut.
På Elbit erbjuds du en rad karriärmöjligheter hos en ledande global aktör som är en pionjär inom kommunikations- och ledningsstödssystem, med lösningar i den absoluta framkanten.
Låter det spännande? Tveka inte att kontakta oss!

Elbit Systems

Elbit Systems Sweden utvecklar och tillhandahåller ett brett sortiment produkter och system för applikationer i luften, på marken, till havs och inom cyberområdet. Vi har en solid bas av redan existerande affärer i alla delar av Försvarsmakten, och vår etablering i Sverige har en tydlig målbild och ambition att bygga upp lokal förmåga för att utveckla och leverera lokalt i Sverige inom framför allt kommunikations- och ledningssystemområdet (C4I). Elbit värnar om att bevara mentaliteten av att vara en startup inom ramen för en global världsledande organisation, och kombinerar det bästa av två världar – alltid med kunden i fokus.

www.elbitsystems.se